Den här helgen har det varit full fart. Jag jobbar ju medans resten av familjen har gått på semester, så nu var dom utvilade och fulla av action. Vi har egentligen inte gjort något speciellt men energin som finns i de där små liven räcker bara det för att man ska bli lite yr i huvudet ;-).
I går kväll hade faktiskt jag och maken date-night. Vi åt middag med vänner på Pinchos och sedan vidare på bio. Riktig lyx som inte händer särskillt ofta.
Barnvakten hade självklart önskat sig hembakt och jag pysslade ihop citroncupcakes med citronfyllning och jordguppsfrosting. Receptet på det ska jag se till att få upp inom ett par dagar men här får ni mitt supergoda grundrecept på saftiga goda citronmuffins.
Det här är ett jättegott grundrecept, supergoda att äta som de är men passar även bra att göra cupcakes med.
Saftiga citronmuffins:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg (stora)
Rivet skal från 1 citron
Saft från 1 citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop smeten och klicka ut i 12 st muffinsformar (gärna i muffinsplåt). Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter.
#citronmuffins
Det bli jätte gott
Tack för receptet
Vad roligt att höra ♡ Tack snälla för kommentaren.
kalasgoda
Tack <3
[…] Receptet hittar du HÄR […]
Jättegoda muffins, kommer att bakas många gånger. Tack för ett bra recept !
😍