Det här är en riktig klassiker. Jag vet inte ritkigt var det här receptet kommer i från men jag kör alltid efter det och har aldrig känt någon behov av att förändra det då det är perfekt som det är.
Men nu delar jag med mig det till er för alla måste ha tillgång till ett recept på Silviakaka så är det bara 🙂
Kaka:
5 ägg
5 dl strösocker
2,5 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
Glasyr:
250 gram smält smör
2,5 dl strösocker
4 äggulor
2 msk vaniljsocker
Kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en stor långpanna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet och sedan mjölet, blandat med bakpulvret. Grädda ca 25 minuter, kolla med sticka att den är helt klar. Låt svalna.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. Se till att ha på ganska låg värme så inte äggen skär sig. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.
Det ser väldigt gott ut, har faktiskt aldrig provat att göra Silviakaka någon gång.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Perfekt långpannekaka när man är trött på kärleksmums 🙂
Hej!
Kan man frysa kakan?
Superfin blogg!!
Tack snälla du :-). Ja den går bra att frysa.