Midsommar, Okategoriserade, Påsk, Småkakor

Snurrkakor

Snurrkakor är goda och ser väldigt söta ut. Lägg till lite färg så blir de kakbordets färklick.

De här har en fräsch smak av vanilj och citron och jag färgade mina gula och rosa och rullade i matchande strössel. Supperfina och goda och de två minstingarna bjöd stolt sina förskolekamrater på dem innan sommarlovet.  

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Snurrkakor:
6 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
250 g rumstempererat smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
pastafärg/karamellfärg Rivet skal från en citron samt 2 tsk citronsaft.

Börja med att vispa smör och socker fluffigt. Vispa sedan i ägget och vaniljen tills det är helt utblandat.
Blanda mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ner i smörblandningen.

Forma till en deg och dela i två delar .
Tillsätt citronskal och saft till den ena delen och arbeta in det i degen.
Färga den ena eller båda degarna med pastafär eller karamellfärg. 

Kavla ut varje degdel mellan två bakplåtspapper till en rektangel, ca ½ cm tjock. Försök att få dom att bli lika stora. Lägg den ena delen ovanpå den andra (låt gärna bakplåtspappret på undersidan av den nedre degen och ovansidan på den övre degen vara kvar. Kavla lite ovanpå så att dom trycks ihop lite.
Ta bort bakplåtspappret och rulla ihop degen försiktigt.
Tryck ihop degarna hela tiden samtidigt som du rullar. Ha tålamod och ta det lugnt så blir resultatet bättre.
Vill du ha strössel på sidorna så rullar du rullen i rikligt med strössel och trycker ordentligt så det fastnar på kanterna. Plasta in rullen lägg den kallt i ca en timme.  

Sätt på ugnen på 175 grader.
Ta ut rullen och skär den i 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Jag gjorde ett par skojkakor till ungarna av kantbitarna, men kanterna går även bra att äta upp direkt 😉

Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna. Går utmärkt att frysa.

Fler goda småkakor hittar du här.

Snurrkakor
Snurrkakor
Snurrkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.