Småkakor

Superenkla (och supergoda) jordnötskakor

De här kakorna är så löjligt enkla att göra att det knappt går att tro det är sant. Tre ingredienser är allt som behövs och du får en fantastiskt saftigt och god liten kaka som verkligen smakar jordnötter. Och snabbt går det också! Det tar bara ett par minuter att göra smeten och sedan 10 minuter i ugnen.
Vill man lyxa till det sen finns det massa roliga möjligheter. Lägg i chocolate chips innan gräddning. Ringla smält choklad över. Doppa halva i smält choklad. Gör en chokladfrosting och lägg mellan till en dubbelkaka.

Men här kommer det enkla receptet :-). Det ger 24 kakor.

Superenkla jordnötskakor:
2,5 dl jordnötssmör (jag använde crunchy med jordnötsbitar i)
2 dl socker
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna i en skål, jag använde degkrokarna på elvispen, och dela upp i 24 bitar. Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en gaffel så det blir ett rutmönster.

Grädda 10 minuter och låt svalna på galler.
Lätt som en plätt!

Går bra att frysa.

jordnötskakor

#jordnötskakor

15 reaktioner på ”Superenkla (och supergoda) jordnötskakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.