Småkakor

Knäckiga toscabitar

Toscasnittar knäckiga toscabitar

Knäckiga toscabitar är en riktig favorit här hemma. Jag älskar småkakor och jag tycker att toscakaka är helt underbart gott. Lika bra att slå ihop dem till en kaka då, eller hur?
Spröda mördegsbottnar, täckta med toscasmet och med ljuvlig mörk choklad ringlad över. Lyckan är gjord.

Dom här är så himla smidiga att baka också. Du kör hela kakan i en långpanna och skär sedan upp till små kakor och ringlar sedan över lite choklad.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Knäckiga toscabitar (36 st)

Mördegsbotten:
3,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
0,5 dl strösocker
175 g rumsvarmt smör
1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakpapper och lägg det i en långpanna med samma mått. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter.

Toscasmet:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl muscavadosirap (går att byta mot valfri sort)
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
100 g skållad hackad mandel
1 dl hackade pistaschnötter och pecannötter

Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull och bred ut smeten på mördegsbottnen. Grädda sedan ytterligare 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna något och dela sedan i 36 avlånga rutor. Låt svalna helt.

Smält 150 gram valfri mörk choklad över vattenbad och ringla över som på bilden eller doppa ena kanten på varje kaka.

Fler goda kakor som du kan baka i långpanna hittar du här.

Toscasnittar knäckiga toscabitar

Toscasnittar knäckiga toscabitar

#toscakakor

Save

Save

10 reaktioner på ”Knäckiga toscabitar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.