Knäckiga toscabitar är en riktig favorit här hemma. Jag älskar småkakor och jag tycker att toscakaka är helt underbart gott. Lika bra att slå ihop dem till en kaka då, eller hur?
Spröda mördegsbottnar, täckta med toscasmet och med ljuvlig mörk choklad ringlad över. Lyckan är gjord.
Dom här är så himla smidiga att baka också. Du kör hela kakan i en långpanna och skär sedan upp till små kakor och ringlar sedan över lite choklad.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Knäckiga toscabitar (36 st)
Mördegsbotten:
3,5 dl vetemjöl (+ lite till utbakningen)
0,5 dl strösocker
175 g rumsvarmt smör
1 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och socker. Tärna smöret och rör i det tillsammans med ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare, men kör i så fall bara precis samman till en deg. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25×30 cm, på ett bakpapper och lägg det i en långpanna med samma mått. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter.
Toscasmet:
100 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl muscavadosirap (går att byta mot valfri sort)
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
100 g skållad hackad mandel
1 dl hackade pistaschnötter och pecannötter
Låt ingredienserna koka upp i en tjockbottnad kastrull och bred ut smeten på mördegsbottnen. Grädda sedan ytterligare 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna något och dela sedan i 36 avlånga rutor. Låt svalna helt.
Smält 150 gram valfri mörk choklad över vattenbad och ringla över som på bilden eller doppa ena kanten på varje kaka.
Fler goda kakor som du kan baka i långpanna hittar du här.
#toscakakor
Save
Save
godaste bilden idag!
Tack 🙂
[…] Oreo–, kola- och chokladpaj. Cookies in a Jar – Sweets & Dreams. Cookies in a jar. Kladdkaka i långpanna. Knäckiga toscabitar | Tessanbakar. […]
Muuuums! !! Går det lika bra med färdigköpt smördeg? 😉
Det är mördeg det ska vara så jag tror att det jag vet faktiskt inte.
Har kollat in dessa kakor flera gånger, jag bara måste baka dom snart! Ser SÅÅ goda ut!!!
Dom är värda att bakas 🙂
Men vad goda de ser ut att vara, farligare goda som man nog inte kan sluta äta. Men måste nog prova göra dem!
Ser sjukt goda ut! Går dom att frysa?
Tack ♡
Ja de går bra 🙂