Någon sommar verkar det inte bli i år men glass vill jag ha ändå. Så nu rörde jag ihop ett par smaker som blev så goda så jag måste dela med mig av dem.
En av smakerna blev glass med nötkräm och drottningbärssylt (hallon och blåbär). Grym kombination!! Det tog dessutom bara 10 minuter att röra ihop. Sen får man tyvärr vänta ett tag medans den ligger i frysen men det är det värt.
Nötglass med drottningsylt:
5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 burk nötcréme
1-2 dl drottningbärssylt
Vispa grädden fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och nötcrémen (spara lite) och vispa ihop lite snabbt. Lägg i hälften av sylten och rör ett par varv, det ska inte blandas ut helt.
Häll upp i en lämplig bunke (glasslåda, brödform eller liknande) och klicka ut resten av nötcrémen och sylten. Rör runt lite med skaftet till en sked och ställ sedan in i frysen över natten.
Gud så gott! Och vilken smart idè att ha nötcrème i glassen! Mums!
Tack! Ja ibland är det bra att få runt i mataffären med ett öppet sinne 🙂
Mums!
Åh vad gott!
Ja, det var en riktig höjdarkombination 🙂