Baktips/bloggtips, Desserter

Veckans baktips v 23 – Pavlova

Baktips1

Foto: Karin Bernfalk, bagerskan.se

Den här veckans baktips kommer från ännu en av min favoritbloggare. En härligt sötsyrlig Pavlovatårta som jag skulle kunna tänka mig till i princip vilket tillfälle som helst. Nu närmast hägrar midsommar och då är den här helt perfekt. Karin skriver själv i bloggen att tårtan inte är ett skönhetsverk men jag personligen tycker att den är fantastiskt vacker. Så här ser en sommartårta ut enligt mig.
Kombinationen hemmagjorda marängbottnar med grädde, lemoncurd och jordgubbar får det verkligen att vattnas i munnen.

Bloggen ”Bagerskan” utstrålan kreativitet, värme och kunskap. Karin är en av de bloggaren som jobbar hårt för att skapa nätverk och samarbeten bloggare emellan, på bloggen har hon en Bloggkarta där man kan se geografiskt var många av landets bakbloggar befinner dig. Förutom massa mumsiga recept så hittar man också flera konstärliga vackra tårtor hos bagerskan.se

Bilderna på bloggen är ofta tagna ute i naturen och är som små konstverk i sig själva där man kan drömma sig in i en fantasivärd (fylld med kakor så klart).

2010 nominerades Karin till året matbloggspris där hon slutade på topp tre. Några år senare, 2014, belönades hon med Matbloggsprisets hedersutmärkelse med motivationen:
”Bagerskan är knappast nybakad – hon har vistats länge i bloggvärlden. Alltid med en stark passion att dela med sig av kunskap och information till sina läsare.
“Bakbloggskartan” är bara ett exempel som visar att Bagerskan bjuder in andra bakbloggare för att skapa nätverk. Med tutorials/steg-för-steg guider hjälper hon oss att göra snygga
tårtdekorationer. Andra utmärkta exempel på hennes pedagogik är ”Frågor & Svar” plus en mycket bra och användbar ordlista. Summa summarum förtjänar Bagerskans fina information till oss Matbloggsprisets Hedersutmärkelse – skjuts in i ugnen!”

Recepten på den goda Pavlovatårtan hittar ni HÄR.

Klicka på bilden nedan för att komma till Karins fina blogg Bagerskan.se

Baktips2

Save

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.