Alla hjärtans dag, Baka i långpanna, Midsommar, Nyår, Påsk

Veganska brownies

Den här brownien innehåller massor med nyttigheter men smakar som den ljuvligaste chokladdröm man kan tänka sig. Vill man lyxa till det lite (som jag) så toppar man den med en härlig chokladmousse gjord på avokado.

Veganbrownies med hallon:
1 stor avocado
1 dl smält kokosolja
1 dl kokosmjöl
0.5 dl osötad kakao
1.5 dl kokossocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kokosmjölk
50 gram valfri veganchoklad
0.5 dl frystorkade hallon

Sätt ugnen på 175 grader och klä en liten långpanna (ca 20x25cm) med bakplåtspapper. Vispa ihop avokado, kokosolja och kokossocker till en hyfsat slät smet. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och salt och vispa ner i smeten. Vispa sen ner kokosmjölken.
Rör ner den hackade chokladen och frystorkade hallon.
Häll ut smeten i formen och sprid ut ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Testa med en baksticka, den ska vara helt torr.
Låt brownien svalna helt i formen och dela sedan i 20 delar.
Förvara i kylskåp.
Varje bit innehåller ca 130 kcal.

Chokladmousse till dekoration:
1 stor avokado
1 msk honung
0.5 vaniljstång

0,5 dl kakao

Mixa alltid tillsammans med en stavmixer till en slät mousse och klicka eller spritsa ut på rutorna.
Strö över färska eller torkade hallon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.