Ruskiga chokladbollar har det bakats här idag. Kladdiga chokladbollar med rött kokos och ögon. Alldeles lagom balans mellan ruskigt och sött 🙂
Dom här chokladbollarna är sötade med kondenserad mjölk istället för socker och de blir lite extra kladdiga så mycket kokos fastnar.
Chokladbollar:
100 gram rumsvarmt smör
3-4 msk kakao
1 krm salt
1 burk sötat kondenserad mjölk (ska ej kokas)
8 dl havregryn
Godisögon och kokos eller pärlsocker till dekoration.
Blanda smör, kakao och salt ordentligt och rör ner den kondenserade mjölken. Sist tillsätter du havregrynen och blandar ordentligt. Ställ i kylen ca 10 minuter så smeten drar ihop sig lite.
Under tiden kan du färga kokos eller pärlsocker i önskad färg. Hur du gör ser du HÄR.
Ta ut smeten och rulla bollar. Sätt på önskat antal godisögon på bollarna och rulla i kokos eller pärlsocker.
Här hade jag tänkt göra fina spindlar med hjälp av lakritsband men det var ALLDELES för pilligt för min smak, så barnen och jag kom överens om att de såg alldeles lagom ruskiga ut som de var :-).
Förvara i kylen tills det är dags att servera.
Godisögonen hittar man i de flesta större livsmedelsbutiker vid baktillbehören.