Baka i långpanna

Vaniljrutor i långpanna

Vaniljrutor i långpanna är en riktig favorit hos många och den är väldigt god måste jag säga!
Dom här goda vaniljrutorna är enkla att göra och påminner smakmässigt lite om vaniljhjärtan. Jag har hittils inte träffat någon som inte fullkomligt älskar dom här.
Och långpannekakor, det gillar vi. Lätt att baka och räcker till många 🙂

Det här receptet är beräknat för en liten långpanna på 20×30 cm men det går jättebra att dubbla satsen och göra den i en stor långpanna på ca 30×40 cm. Tänk då på att göra degen i två omgångar (om du inte har en jättestor matberedare)

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Fler långpannekakor hittar du här.

Vaniljrutor (24 st):
300 gram smör
6 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 ägg
250 gram kesella vanilj (1 burk)
1 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.

Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter min. Pudra över florsocker precis före servering.

Förvaras i kylskåp och håller sig fint i åtmindstonde en vecka.

Vaniljrutor I långpanna

Vaniljrutor I långpanna

vaniljrutor i långpanna

#vaniljrutor #vaniljhjärtan #långpanna

23 reaktioner på ”Vaniljrutor i långpanna

  1. Är det äggen som får fyllningen att stelna lite i ugnen? Jag gör en testomgång nu med dubbel fyllning för glömde köpa smör så att de räckte till dubbel smuldeg och funderade på om man kunde haft i ett extra egg (5 istället för 4) om dom fyller funktionen ovan. Hoppas att den stelnar som den ska i vilket fall.

  2. Men en långpanna är väll större, nått som passar hela ugnens bredd och inte bara en mindre form på 20×30 cm? En mindre form man har ståendes på gallret borde inte kallas som långpanna. 🙂 Detta förklarar varför många långpannarecept är så vilseledande.

  3. Hur länge håller dessa? Ska dom förvaras i rumstemperatur eller i kylskåpet? Ska ha till på söndag, kan jag baka dom imorgon då (onsdag) eller bör man baka dom så nära söndag som möjligt? Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.