Det här grundreceptet på chokladmuffins är något av det godaste som finns. Här har jag smaksatt det med ett salmiakströssel och det blev en riktig höjdare.
Muffins:
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
0,5 dl saltlakritsflakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Värm upp mjölken och vispa ner kakao och 1 dl socker så det löser sig ordentligt. Låt svalna.
Vispa smör och 1 dl socker poröst och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Blanda till sist ner srösslet.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar till MAX 3/4-delar av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 min.