Mjuka kakor

Chokladmuffins med saltlakrits

Lakritsmuffins1

Det här grundreceptet på chokladmuffins är något av det godaste som finns. Här har jag smaksatt det med ett salmiakströssel och det blev en riktig höjdare.

Muffins:
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
0,5 dl saltlakritsflakes

Sätt ugnen på 175 grader.
Värm upp mjölken och vispa ner kakao och 1 dl socker så det löser sig ordentligt. Låt svalna.
Vispa smör och 1 dl socker poröst och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Blanda till sist ner srösslet.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar till MAX 3/4-delar av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.