Min minipavlova med jordgubbar och passionsfrukt är en riktig dröm.
Pavlova är en riktig favorit för mig. Jag älskar maränger och vem gillar inte jordgubbar. Lägg till passionsfruktscurd och grädde och det blir en av de godaste desserter jag smakat. Perfekt dessert till både midsommar, nyår och allt däremellan.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Receptet ger 4-6 portioner beroende på storlek.
Maräng:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 nypa salt
Passionscurd:
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Vit Sirap eller socker
pressad saft av 1 lime
0,5 msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg
Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
Blanda limesaft och majsstärkelse och häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i ner curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar
Värm ugnen till 130 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa salt och hälften av sockret till en lös maräng. Tillsätt sockret och vispa vidare tills marängen är fast. Spritsa ut marängen till 4 cirklar (eller hjärtan) och spritsa sedan en ring ovanpå varje som ”väggar”.
Grädda i 40 minuter.
När marängerna har svalnat så fyller du dem med passionscurd. Vispa sedan vispgrädde och vaniljsocker som du klickar eller spritsar ut på ut på marängerna.
Toppa med jordgubbar.
Fler goda desserter hittar du här.
#pavlova #minipavlova #passionsfrukscurd
Går det att förbereda marängen och curden tidigare under dagen på nyår för att sen ”bygga ihop” allt när det ska serveras? 🙂
Det ghår jättebra. Curden kan du göra ett par dagar innan t.o.m. 🙂
Ska curden fortsätta sjuda tills den tjocknar?
Nej, den tjocknar när den svalnar sen.