Det här receptet gjorde jag för när maken skulle ha med sig fredagsfika till jobbet för ett tag sedan. När han får önska fritt så är det bär som gäller och nu skulle det gärna vara lätt att trasportera så jag gjorde en långpannekaka med hallon och blåbär. Den blev jättegod så jag måste självklart dela med mig av receptet.
Hallon- och blåbärsrutor:
200 gram smält smör
6 dl socker
5 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Mandelspån
300 gram hallon och blåbär
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen.Smöra och bröa en långpanna och häll på smeten.
Lägg sen på bären. Minst 300 g men inte mer än 500 g annars kan den bli för kladdig. Strö sen över med mandelspån och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader.
Ta ut kakakan och låt kallna helt. Skär sen i bitar och sikta över florsocker innan servering.