Familjen

Äntligen helg

Äntligen helg! Vadå tänker ni, det är väl söndag i dag? Jo, så är det men gårdagen kändes verkligen inte som helg.

Jag kan väl börja med att erkänna att jag är ”smått” beroende av kaffe. Jag fungerar utan men inte helt felfritt.
Så jag började självklart dagen med att sätta i gång en kanna kaffe. Vi har en mockabryggare, ni vet en sån man skruvar ihop i tre delar och sen kokar man kaffet på spisen.
Medans jag går runt i lägenheten och fixar iordning det vi ska ha med oss till dotters skridskouppvisning så hör jag hur det börjar pysa lite gött från bryggaren.
Jag byter om och börjar tjata på barnen att det är dags för dem att klä på sig också. Gubben sover som vanligt.
Det tar 7 minuter för kaffet att koka, det har jag full koll på. Då inser jag plötsligt att det gått bra mycket mer en det och går ut i köket. PLattan är som mest ljummen.
Va tusan tänker jag och går till proppskåpet. Proppen har gått, så den byter jag, men inget händer.
Jag svär en stund över att det inte blir något kaffe och går ut för att fylla upp diskmaskinen i stället.

Det är nu det går utför rätt snabbt. Diskmaskinen vill inte. Den vägrar. Displayen förblir svart. Kollar proppskåpet igen. Ser inte ut att ha gått men jag byter ändå. Näpp. Det här är riktigt allvarligt.

Nåja, skridskoshow först! Helt underbart trots avsaknaden av kaffe i systemet. Efter showen köpte vi kaffe och lunch och åkte hem för att se om vi kunde lista ut vad problemet var.

Som vanligt när vi kommer hem så är det minst fyra stycken som måste in på toaletten akut. Tack och lov har vi två toaletter. Synd bara att den ena var becksvart. Efter en snabb koll så inser vi att halva lägenheten är utan ström och att vi nog inte kan lösa det här själva.
Efter att vi kontaktat fastighetsjouren och avbrutit helgen för vår stackars fastighetsskötare så tog det ”bara” några timmar innan strömmen var tillbaka. Det finns tydligen något som heter huvudsäkringar också.
Spisen var kaputt dock så det får vi en ny. Ugnen funkar och två plattor, så vi ska nog kunna sätta mat på bordet tills den nya spisen kommer.

Och äntligen, tio timmar senare, fick vi RIKTIGT kaffe…

Men idag skiner solen, kaffet är intaget sedan länge och det är vår i luften.

Äntligen helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.