Mjuka kakor

Äppelsockerkaka

psx_20160921_130614.jpg

Här är barnen som vanligt sjuka och mamman rastlös. Så efter att ha avverkat några timmar jobb framför datorn så kände jag att det var dags att Vabba på riktigt. D.v.s. baka 😉
Bacillerna verkar redan härja fritt här hemma så sjuklingen fick faktiskt hjälpa till lite. Hålla i en elvisp klarar man ju faktiskt av även om man är sjuk och lite ynklig.

Vi fick helt galet mycket äpplen nere vid sommarstugan och nu kändes det som att det var hög tid att ta hand om de sista, innan de tog hand om sig själva om vi säger så ;-). Jag försökte tänka ut lite olika typer av recept så det skulle bli lite variation iallafall, och först ut blir den här äppelsockerkakan med härlig smak av kanel och kardemumma. Äpplena i smeten gör det fantastiskt god och saftig. En riktig höstsockerkaka!

2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 krm nystött kardemumma
1 tsk kanel
100 gram smält smör
1 dl mjölk
1 medelstort rivet äpple

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form (1,5 liter).
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker, stött kardemumma, kanel och vetemjöl tillsammans och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör och mjölk. Rör ihop allt till en slät smet.
Riv äpplet grovt och blanda ner i smeten. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Kolla med en sticka innan du tar ut den så att den är färdiggräddad.

psx_20160921_130457.jpg

 

psx_20160921_130306.jpg

#äppelkaka #sockerkaka

Save

Advertisements

6 reaktioner på ”Äppelsockerkaka

    1. Äpplena gör mest saftigheten men man känner ändå en liten underton av äpple. Men bara om man vet om det 😉 Det är en otroligt god kaka men det är svårt att få igenom smaken helt då man inte kan ha alltför stor del äpplen om kakan ska hålla ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.