Bountymuffins är helt enkelt saftiga chokladmuffins fyllda med krämig kokoskräm. Fantastiskt gott!!
Bountymuffins är en liten vidareutveckling på mina Bountykakor som är en av min absoluta favoriter genom alla tider. Men ibland vill man ju bara ha en muffins så jag testade att fylla mina saftiga chokladmuffins med samma fyllning och det gick alldeles utmärkt 🙂
Muffins är ju dessutom perfekt på utflykter året runt.
Följ gärna @Tessanbakar på instagran
Chokladmuffins:
125 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk eller grädde (eller blandat)
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
150 gram hackad choklad (mörk, ljus eller blandad)
Fyllning:
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
100 gram kokos
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en muffinsplåt med 12 formar.
Börja med att vispa ihop socker och smör. Tillsätt äggen ett och ett och se till att de blir ordentligt invispade.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner i smeten varvat med mjölken/grädden.
Blanda försiktigt tills det inte finns några klumpar. Rör allra sist ner den hackade chokladen. Se hela tiden till att röra försiktigt.
Blanda kondenserad mjölk och kokos till fyllningen.
Fördela hälften av smeten i formarna, gärna med sprits så slipper du kladd och spill. Fyll bara upp en plastpåse, klipp ett ordentligt hål längst ner och spritsa ut i formarna.
Klicka ut fyllningen och fördela sedan ut resterande smet ovanpå.
Grädda i ca 18-20 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna och njut av en dina goda Bountymuffins.
Fler goda bakverk du kan baka med kondenserad mjölk hittar du HÄR