Chokladbollar med Marianne. Det här är en helt underbar kombination om du frågar mig. Jag har alltid varit lite svag för mintchoklad så för mig är det här en given kombo och alla jag har bjudit hittils har älskat dem.
Det bästa är att det passar verkligen till alla tillfällen. Den passar lika bra på julbordet som till sommarfikat. Eller bara framför TVn en fredagskväll 🙂
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Chokladbollar med Marianne:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
15 st Marianne
Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i.
Kör Marianne i mixer till ett hyfsat fint pulver (se bilden).
Blanda alla ingredienserna ordentigt till en smet. Forma bollar och rulla i pärlsocker eller annat strössel. Förvara i kylskåp.
Chokladbollar går jättebra att frysa.
Ett tips är att rilla chokladbollarna i ett glas för att minska kladdet lite. Du häller upp pärlsockret i ett glas, släpper ner en chokladboll och skakar runt den lite tills den är täckt med ett lager pärlsocker. Sen är det bara att plocka upp den ock släppa ner nästa :).
Fler recept på chokladbollar hittar du HÄR
#marianne #chokladboll
Men va smarrigt det låter!!
Det VAR rätt smarrigt faktisk 🙂
Gott!
Riktigt goda!!! Har gjort dem flera gånger! Mums!!!
Hur många bollar blir det ungefär av den här satsen? 🙂
12-20 beroende på hur stora man gör dem 🙂
Men mums, detta måste jag helt klart testa! 😀
[…] Här kommer några favoritrecept med massa olika smaker! Chokladbollar med mjölkchoklad Chokladbollar med Marianne Chokladbollar med lakrits och hallon Chokladbollar med brynt smör Dadelbollar […]
Aldrig hört om denna kombon förut men den låter helt fantastisk, måste prova denna till helgen 😊
Det är riktigt riktigt gott 😊