Godis

Chokladbollar med Marianne

Chokladboll Marianne

Chokladbollar med Marianne. Det här är en helt underbar kombination om du frågar mig. Jag har alltid varit lite svag för mintchoklad så för mig är det här en given kombo och alla jag har bjudit hittils har älskat dem.

Det bästa är att det passar verkligen till alla tillfällen. Den passar lika bra på julbordet som till sommarfikat. Eller bara framför TVn en fredagskväll 🙂

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Chokladbollar med Marianne:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
15 st Marianne
Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i.

Kör Marianne i mixer till ett hyfsat fint pulver (se bilden).

PSX_20160920_090857

Blanda alla ingredienserna ordentigt till en smet. Forma bollar och rulla i pärlsocker eller annat strössel. Förvara i kylskåp.
Chokladbollar går jättebra att frysa.

Ett tips är att rilla chokladbollarna i ett glas för att minska kladdet lite. Du häller upp pärlsockret i ett glas, släpper ner en chokladboll och skakar runt den lite tills den är täckt med ett lager pärlsocker. Sen är det bara att plocka upp den ock släppa ner nästa :).

Fler recept på chokladbollar hittar du HÄR

#marianne #chokladboll

9 reaktioner på ”Chokladbollar med Marianne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.