I helgen var det dags att damma av och förfina ett gammalt favoritrecept. Två av barnen skulle ha hem kompisar så jag passade på att baka mina goda citronmuffins, den här gången med frystorkade hallon i. Jag älskar att baka med med frystorkade bär, man får massor med smak men undviker onödigt kladd ;-).
Citron- och hallonmuffins (12 st):
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg (stora)
Rivet skal från 1 citron
Saft från 1 citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk frystorkade hallon
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop smeten och rör till sist i de frystorkade hallonen. Klicka ut i 12 st muffinsformar (gärna i muffinsplåt). Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter.