Sitter och drömmer om vår och sommar nu när vintern (äntligen) kommit till stan. Självklart så tänker jag på somriga bakverk också :-).
Så till helgen tänkte jag få lite vårkänslor med de här härligt saftiga citronmuffinsen med vit choklad och jordgubb. Jag har bakat många muffins i mina dagar men de här slår det mesta.
Citronmuffins med Lindt choklad:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
Rivet skal från 1 citron
0,25 dl saft från citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 kaka Lindt strawberry intense white
Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänt försiktigt ihop smeten och lägg till sist i det hackade chokladen och blanda.
Hur mycket mjöl ska det vara? Kan inte se att det står med i receptet.
Oj, det hade tydligen trillat bort. 3 dl ska det vara jag fixar till receptet direkt.