Alla hjärtans dag, Chokladbollar, Godis, Påsk, Småkakor

Daimbollar

Daimbollar är chokladbollen för dig som gillar daim. Så chokladbollen för alla med andra ord 🙂
Jag tror nog de flesta gillar chokladbollar och visst är det kul att testa lite olika sorter?

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Chokladbollar med mjölchoklad:
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk starkt kaffe (kan bytas mot apelsinjuice)
100 gram smält mjölkchoklad med daim
1 st dubbeldaim
2 msk kakao
4 dl havregryn
Strössel eller pärlsocker  

Börja med att krossa dubbeldaimen. Det gör du enklast genom att banka på det oöppnade paketet med en hammare eller något liknande. Hacka chokladen och varm den i micron i 30-60 sekunder. Den behöver inte bli helt smält men tillräckligt mjuk för att blanda med de andra ingredienserna.
Vispa smör, kakao, krossad daim och socker med elvisp och häll sedan ner kaffet och chokladen och vispa lite till.
Tillsätt havregryn och fortsätt vispa till en smet.
Gör bollar i valfri storlek och rulla i strössel eller pärlsocker. Förvara i kylen eller frysen och ta fram en liten stund innan servering.    

Känner du för chokladbollar men inte just de här? HÄR hittar du fler recept.

Daimbollar
Advertisements

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.