Desserter, Nyår

Dulce de lechedröm med mandelbotten

Den här drömlikt goda bakelsen har en mandelmotten som påminner lite om en biskvibotten, den är täckt med en creamchessefrosting med kolarippel och toppad med knäckiga daimkulor. Supergott och inte alls svårt.
Den är dessutom glutenfri!
Mandelbotten:
1,5 dl mandelmjöl
1 dl socker
1 äggvita
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, socker och äggvita. Rulla ut massan till en lång rulle. Dela den med kniv i 8 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 13 minuter. Låt svalna.
Frosting:
100 gram Philadelphia
50 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl Pampas deli dulce de elche
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Vispa ner philadelphian.
Ta fram en sprintspåse och lägg den på bänken/bordet. Håll upp öppningen på påsen och lägg dulce de leche som ett streck från spritsen och uppåt. Fyll sedan på med frosting så att de ligger ” sida vid sida”.
Spritsa ut frosting och dulche de leche på bottnarna och dekorera med daimkulor.
Förvara i kylskåp tills servering.

7 reaktioner på ”Dulce de lechedröm med mandelbotten

    1. Hej Marie,
      Just den dulce de lechen jag har använt går just nu inte att få dag på men det finns andra sorter i vissa butiker vid glasstillbehör eller desserter. Det går även att byta mot karamelliserad mjölk som finns i de allra flesta mataffärer, då ofta i en konservburk vid baktillbehören.
      Kram Tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.