Baktips/bloggtips, Familjen

Året som gått – 2016

1473063313170

En årskrönika är väl mer eller mindre obligatoriskt när man har en blogg. Och jag har ingenting emot det, tvärtom så tycker jag det är roligt att få bli lite mer personlig för en gång skull.

Det här året är dessutom betydligt trevligare att skriva om än vad 2015 var. Jag kämpar fortfarande med sviter från min utmattning men jag mår sååå mycket bättre. Jag har tagit det lite lugnare med bloggen och ändå går den bättre än någonsin. Jag är så glad så det är galet för den här lilla ljusglimten som bloggen är. Fördelen med att vara bakbloggare och hyfsat anonym är ju att ingen tycker tillräckligt illa om en för att skriva elaka kommentarer utan jag får bara värme och kärlek från de som kikar in här. Hoppas verkligen att jag kan ge igen och att ni känner hur betydelsefulla ni är <3

Det första jag tänker på när jag ser tillbaka på året som gått är hur otroligt snabbt det gått och att jag knappt minns vad som hänt så vi får väl se hur mycket det blir skrivet egentligen ;-).

I februari tog jag steget och startade ett eget företag knutet till bloggen och tack vare det så har jag kunnat ha lite roliga samarbeten med olika företag under året, något jag hoppas har varit uppskattat. Det är alltid roligt att kunna erbjuda lite tävlingar och bra erbjudanden. I maj var jag på ett bloggevent med lokala bloggare här från Göteborg och det var supertrevligt att få ett litet nätverk här på hemmaplan.

PSX_20160916_131408

Våren och sommaren rusade i väg och i september kom årets höjdpunkt då jag fick åka med på en Fikaresa som arrangerades av Västsvenska turistrådet. Vi var en liten och väldigt mysig grupp som åkte omkring i bl.a. Alingsås, Vara och Lidköping och fikade och upplevde Västsverige. Så fantastiskt roligt det var att få lära känna Gunilla (@letsfika), Fredrik (@fredriksfika), Karin (@trattoria), Zeina (@zeinaskitchen) och Frida (@bakamedfrida).  Bloggen hann både flytta ifrån Finest och tillbaka under året och känner att jag trivs jättebra med att ha bloggen här. Efter lite inledande strul som förmodligen berodde på alla serverbyten så funger allt nu som det ska.

Hösten har varit lite tung i bland, kämpar fortfarande lite med sviterna av min utmattning förra året men det är så mycket bättre så det vill jag egentligen inte hänga upp mig på. Det tråkigaste är väl att det är man själv som ger sig lite ”återfall” ibland genom att man inbillar sig att folk tycker att man ska rycka upp sig och vara som förr. Men jag är på rätt väg och jag jobbar på, både på jobbet och med bloggen.

I november bestämde jag mig hipp som happ att jag skulle ha en julkalender på bloggen. Jag slängde iväg några mail och på TVÅ (!!!) dagar hade jag inte mindre än 25 luckor sponsrade och klara. Jag blev nästan lite småchockad men framför allt jättenöjd med vinsterna jag fått ihop, allt från tidningsprenumerationer, köks- och baktillbehör, leksaker, böcker och inredning. Det är många som har hört av sig och sagt att de tyckte att kalendern hade en bra och rolig variation så jag hoppas att jag orkar dra igång det projektet nästa år igen. För jag ska inte ljuga, det blev väldigt många timmars/dagars jobb och det under den största bakmånaden på hela året. Tack och lov förberedde jag mina inlägg i god tid men man ska fortfarande utse vinnare på alla möjliga olika sätt. Jag tog små ”jurygrupper” till hjälp vissa dagar och andra dagar var det lite mer utslagsfrågor som avgjorde. Totalt blev det 62 vinnare som delade på stora och små vinster till ett värde av nästan 15000:-. Så jag har lite att leva upp till om det blir en kalender nästa år också.

Evelinas-Foto-Therese-Salmi-Familjen-Familje-Fotografering-Spinneriet-Lindome-21e-Augusti23(1)
Foto: Evelinas foto

Privat har året varit väldigt lugnt. Efter sommaren började Matteo i förskoleklass och Casandra bytte förskola så det var så klart lite omställningar och framför allt en himla massa nya baciller. Trots en riktig VAB-höst så har de båda två funnit sig till rätta och trivs bättre än någonsin. Och antalet nya kompisar slår bacillerna med hästlängder ;-). Elwira går i tvåan nu och seglar vidare lika självständig och orädd som alltid. Jag önskar ofta att jag hade varit mer som henne när jag var liten istället för att konstant gå runt och oroa mig för att inte passa in. Alla ungarna har fortsatt åka skridskor och Elwira börjar bli en riktig isprinsessa och har fått nya vänner även där. Och jag börjar vänja mig vid att spendera väldigt mycket tid i ishall/simhall/idrottshall och att skumpa runt i bilen med barnen lite var stans.

Vad är mina tankar om 2017 då? Jag har så många förhoppningar och mål så ni anar inte. Men jag har lärt mig att det är bättre att ta en sak i taget än att rusa iväg och bränna ut sig i båda ändar. Jag vill verkligen utveckla bloggen och bli lite mer privat emellan kakor och bullar och tårtor. Första målet är att skriva minst ett inlägg i veckan som INTE handlar om bakning utan mer om livet som en jonglerande trebarnsmamma och pusslet att få ihop att aktiviteter och lekdejter med bloggandet och arbetet. Småbarnsbloggar finns det ju gott om men kanske är det så att det blir svårt att hinna med när barnen blir fler och större och kanske kan någon känna igen sig i hur vi har det. Får förvarna om att vi INTE är den mest organiserade familjen i världen och att eventuella bilder hemifrån oss kommer avslöja ett allt annat än stylat hem.

Vad vill DU ser mer/mindre av på bloggen under året som kommer? Är det något speciellt du vill att jag ska skriva om? Både idéer om bakverk och andra ämnen är välkomna. Kommentera eller maila gärna dina tips!!

Som avslutning vill jag tacka alla som kikar in för året som gått, det är ni som gör allt det här möjligt. Ju fler som läser desto mer kan jag erbjuda er i form av tävlingar, erbjudanden och spännande artiklar. Stor, stor kram och oändlig kärlek till er <3

8 reaktioner på ”Året som gått – 2016

  1. Hej Tessan!
    Har ganska nyss hittat dig på instagram o ska ärligt säga att jag inte är någon flitig bloggläsare. Däremot kanske jag kan bli ???? Älskar dina recept o har provat flera av dem. Underbara!!!
    Ser framemot ett helt nytt år med dig ????

  2. Jag önskar dig och din familj ett bra 2017!
    Jag tycker om att kolla in här på bloggen och inspireras av alla dina goda recept! Det kommer jag att fortsätta med även om jag för egen del inte kommer kunna äta allting. Jag har nämligen bestämt mig för att på prov utesluta både gluten OCH mjölkprotein ur kosten. Inte laktos, vilket hade gjort det lite lättare, utan all mjölk… Men familjen äter som vanligt (eller laktosfritt) så jag kan baka ”vanligt” till dom. Just nu kommer jag inte på nåt önskemål, om/när jag gör det så återkommer jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.