Småkakor

Hallon- och ingefärsgrottor

 
Här kommer en liten variant på den klassiska syltkakan som jag ska bjuda på när dottern fyller sju år nu i helgen. Jag älskar ingefära och det var alldeles för länge sedan jag gjorde något med det så nu kunde jag inte låta bli.Just den här gången har jag hemmagjord hallonsylt till och har därför smaksatt även den med ingefära men det går precis lika bra med helt vanlig hallonsylt. Såklart 🙂
 
200 gram rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
 
Hallonsylt
 
Arbeta ihop alla ingredienserna, gärna i matberedare eller med degkrokar. Platta ut degen och plasta in den, ställ i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper eller, som jag, en minimuffinsplåt med formar. Rulla 24 st bollar av degen och lägg på plåten. Gör sedan en grop i varje kaka (jag tar fram den trogna medicinkoppen) och lägg ca 1 tsk sylt i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

4 reaktioner på ”Hallon- och ingefärsgrottor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.