Tårtor

Blåbärstårta med lemoncurd

Härlig nationaldags/midsommartårta med blåbär och lemoncurd
Nu till helgen är det mors dag och nästa helg är det Sveriges nationaldag och sen är det inte långt kvar till midsommar.
Här kommer en tårta som passar perfekt till alla dessa tillfällen. Ja, till vilket tillfälle som helst faktiskt.
Jag vet att jordgubbar är väldigt svenskt men den här blåbärstårtan med lemoncurd fångar ju faktiskt upp de svenska färgerna på ett fint sätt och jag ÄLSKAR blåbär. Men vill man ha någon annan smak så går det bra att byta ut mot jordgubbar eller hallon.
Jag lovar att den här tårtan är helt MAGISK!! Så himla god och så otroligt enkel att göra. Vanliga vaniljbottnar med lemoncurd och en underbar whipped creamcheese frosting med blåbär och vanilj. Smakerna blev perfekta och den är väldigt enkel att få ihop.
Snabbt och lätt gillar jag!! Vem gör inte det.
Börja med att göra en botten enligt receptet ”Tre lika” på fyra ägg i en form på 18 cm. Glöm inte att klä sidorna i formen med bakplåtspapper för den blir hööög!
Whipped creamcheese frosting:
5 dl grädde
en knivsudd bakpulver (valfritt)
200 gram philadelphia
3 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker
250+250 gram färska blåbär
VIspa grädden hårt. Lägger man i lite, lite bakpulver så går det att vispa hårdare utan att det blir smör av det. Vispa philadelphia, florsocker och vanilj tillsammans och vänd sedan ner i grädden. Vispa INTE för då kan det bli rinnigt.
Mosa 250 gram blåbär lätt med en gaffel och rör ner i frostingen.
Dela bottnen i tre delar när den har svalnat. Lägg en botten på ett fat, bre på ett lager lemoncurd och ordentligt med frosting. Upprepa med nästa lager och lägg sedan på den sista delen överst. Täck hela tårtan frosting och dekorera med 250 gram färska blåbär och klickar av lemoncurd.
Den här blir det nog repris på både till nationaldagen och midsommar tror jag!!

6 reaktioner på ”Blåbärstårta med lemoncurd

  1. Hej Tessan,

    Tänkte också höra ifall du var intresserad av ett litet samarbete!? 🙂 Jag jobbar på tartdekoration.com. Maila mig på adam@tarta.se om du är intresserad. Vi har ganska roliga nyheter på vår sajt just nu 🙂

    Vänliga hälsningar

    Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.