Desserter, Högtider, Midsommar, Nyår

Hallon- och kola paj

wpid-psx_20160116_003100.jpg

Jag har spanat in kesellan med dulce de leche ett bra tag nu och funderat på vad jag ska göra med den. I går bestämde jag mig för att det var dags och att jag skulle skapa fredagsmyset utifrån den. Paj var jag sugen på dessutom så det var jag rätt inställd på. Med ljus smuldeg. Och hallon. Så det blev en hallonpaj med dulce de leche.

Hittar man inte Kesella dulce de leche så går det bra med vanilg kesella och röra ut ett par matskedar dulce de leche (eller karamelliserad mjölk) i den.

Pajdeg:
250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 burk kesella dulce de leche
250 gram tinade avrunna hallon
0,5 dl socker
2 ägg

Ca 200 gram (2 dl) dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)

Eventuellt färska hallon på toppen

Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut drygt hälften av degen i en pajform.
Rör ihop alla ingredienser utom dulce de lechen till fyllningen och häll i formen. Ringla över dulce de leche och smula sedan resten av degen över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera med vaniljglass och eventuellt färska hallon.

wpid-psx_20160116_003403.jpg

wpid-psx_20160116_002829.jpg

Save

Advertisements

5 reaktioner på ”Hallon- och kola paj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Desserter, Högtider, Midsommar, Nyår

Hallon- och kola paj

wpid-psx_20160116_003100.jpg

Jag har spanat in kesellan med dulce de leche ett bra tag nu och funderat på vad jag ska göra med den. I går bestämde jag mig för att det var dags och att jag skulle skapa fredagsmyset utifrån den. Paj var jag sugen på dessutom så det var jag rätt inställd på. Med ljus smuldeg. Och hallon. Så det blev en hallonpaj med dulce de leche.

Hittar man inte Kesella dulce de leche så går det bra med vanilg kesella och röra ut ett par matskedar dulce de leche (eller karamelliserad mjölk) i den.

Pajdeg:
250 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 burk kesella dulce de leche
250 gram tinade avrunna hallon
0,5 dl socker
2 ägg

Ca 200 gram (2 dl) dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)

Eventuellt färska hallon på toppen

Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut drygt hälften av degen i en pajform.
Rör ihop alla ingredienser utom dulce de lechen till fyllningen och häll i formen. Ringla över dulce de leche och smula sedan resten av degen över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera med vaniljglass och eventuellt färska hallon.

wpid-psx_20160116_003403.jpg

wpid-psx_20160116_002829.jpg

Save

Advertisements

5 reaktioner på ”Hallon- och kola paj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.