Dagens kaka blev en riktig höjdare. Kombinationen hallon och kola är väl beprövad och sviker inte den här gången heller <3.
Får ni inte tag på dulce de leche så går det bra med karamelliserad mjölk, det brukar finnas i de flesta butiker.
Mördeg:
5 dl vetemjöl
200 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i matberedaren. Ställ kallt ca 30 minuter.
Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg degen i en springform (eller pajform), 23–24 cm i diameter med ett bakplåtspapper i botten. Degen ska gå upp ett par centimeter på kanterna.
Mazarinfyllning:
200 gram mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl dulce de leche
Riv mandelmassan och vispa ihop den med smöret. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
Bred ut dulce de leche i ett jämt lager på mördegsbottnen.
Bred eller spritsa ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten med en kniv så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
Grädda kakan i 30-35 minuter och låt den svalna helt innan du brer på glasyren
Hallonglasyr:
2 msk passerade hallon*
ca 2,5 dl florsocker
*koka upp frysta hallon och puttra tills de går att mosa helt. Passera genom en sil. Låt svalna.
Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt lite i taget av de passerade hallonen så inte glasyren blir för lös.
Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.
För att få hjärtmönstret på bilden rör du ihop florsocker med någon droppe vatten till en fast glasyr. Spritsa ut prickar på kakan innan glasyren på kakan stelnat och dra en tandpetare igenom.
åhh den där tårtan ser riktigt god ut!!
Tänkte tipsa dig om vårens bloggevent här i gbg som du inte får missa. Mingel, tre rätters, föreläsningar och goodiebags. En fantastisk kväll med andra ord. Du hittar all info här:
http://susanas.se/2016/march/social-media-lift-event.html
Tack <3
Och tack för tipset, det låter supertrevligt, jag har träffat alldeles för få Göteborgsbloggare :-). Ansökan kommer!
Mums va gott!