Desserter

Hallonsylt med ingefära

 
Jag håller som bäst på och förbereder inför helgens alla kalas. Stora dottern blir sju och och det blev på något sätt så att både barnkalaset och släktkalaset blir samma dag. Då jag ska göra hallongottor, ha hallonsylt i båda tårtorna och dessutom hallonmousse i den ena så bestämde jag mig för att koka till en sats egen sylt i går kväll. På det sättet kunde jag sätta min egen prägel på den genom att lägga i lite färsk ingefära som är ett väldigt gott komplement till hallonen.
 
Det är faktiskt få saker som är så enkla som att göra sylt. Lika delar bär och syltsocker och sedan extra smaksättning om man känner för det. Jag gjorde enligt nedan och ded blev ca 5 dl.
 
400 gram hallon
400 gram syltsocker
ca 1 tsk färsk riven ingefära
1 krm svartpeppar (frivilligt)
 
Koka upp allting tillsammans i en kastrull. Låt koka ordentligt under omrörning i ca 5 minuter. Mosa gärna lite i bären under tiden också.
Ta av från plattan och hällgenast upp i varm burk och låt svana. Förvaras i kylen och håller åtminstonde ett par veckor.
Jag erkänner att jag oftast köper min sylt men ibland är det kul att göra sin egen och på det sättet kunna smaksätta precis som man vill.

2 reaktioner på ”Hallonsylt med ingefära

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.