Alla hjärtans dag, Desserter, Mjuka kakor, Nyår

Kladdkaka med kexchoklad

Kladdkaka med kexchoklad.

Du hör ju hur gott det låter eller hur?
I mitten av kakan har jag lagt ett lager med hackad kexchoklad och resten har jag dekorerat med ovanpå.
Gott (kladdkaka) +gott (kexchoklad)= måste bli jättegott.
Och vet ni vad?
Det blev det. Den här kakan kommer nog leva vidare ett bra tag misstänker jag. Servera med grädde och ta gärna en bit till.

Titta gärna in på min instagram @Tessanbakar för mer inspiration ♥

Magisk kladdkaka med kexchokladkrisp:
200 gram smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 st kexchoklad a 55 gram

Topping:
200 gram mjölkchoklad
1 kexchoklad a 55 gram

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form på 22-24 cm. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret och blanda ihop med kakao och salt. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

Blanda vaniljsocker och mjöl och sikta ned i smeten. Rör ihop.
Häll hälften av smeten i formen. Hacka två st kexchoklad och strö ut över kakan. Häll sedan på resten av smeten och se till att det täcker kexchokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.Medans kakan är i ugnen så hackar du chokladen och delar kexchokladen i bitar. När kakan kommer ut strör du direkt över chokladen och dekorerar med kexchoklad. Låt svalna något och förvara sedan i kylskåp.

Låt kakan stå till sig lite innan servering och servera med en klick grädde (ekller två).

Förvaras i kylskåp och går bra att frysas.

Recept på fler kladdkakor hittar du HÄR

6 reaktioner på ”Kladdkaka med kexchoklad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.