Chokladbollar, Godis

Chokladbollar med lakrits och hallon

 
I morse satte jag mig och funderade på vilka smaker jag ska testa på chokladbollar i år, nu när det är chokladbollens dag och allt. Jag borde kanske pillat med det redan i helgen men jag tänkte att barnen skulle få vara med och baka bollarna i dag på ”rätt” dag så att säga.
En var jag helt säker på. Jag beställde hem hallonpulver och saltlakritspulver för en vecka sen och det dök upp på posten i fredags. De går självklart bra att göra med vanligt lakritspulver också, det kan man hitta i de flesta mataffärer nu för tiden. Har man inte hallonpulver så rekommenderar jag jordgubbskulor som också brukar finnas bland baktillbehören. Det hade jag till mina Centerkakor med salmiak och det var jättegott. 
 
4 dl havregryn
1 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk lakritspulver (saltlakrits eller vanligt)
0,5 dl kokosflingor
100 g rumsvarmt smör
ca 3 msk koncentrerad hallonsaft
 
Blanda alla torra ingredienser först och lägg sedan till smör och hallonsaft. Blanda ordentligt och rulla till bollar i önskad storlek. Jag rullade mina i hallonpulver för att jag älskar kombinationen hallon och lakrits men det går bra med valfritt strössel eller pärlsocker. Dessa gjorde jag lite mindre än vanligt då det är rätt mycket smak i dem. 
Förvara i kylskåp.
 
Chokladbollar går jättebra att frysa in också.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.