Äntligen helg igen! I går eftermiddag passade
jag på att testa ännu ett recept med den nya chokladen från Marabou med smak av Japp. Precis lagom till fredagsmyset till barnens lycka.
Jag valde att göra en ganska neutral kakdeg fast med rörsocker i för att matcha den lite karamelliga smaken i chokladen. Supergott!
Nu finhackade jag chokladen till fyllningen men om man vill kan man smälta den i vattenbad och bre ut den istället så blir det nog lättare att rulla till en fin rulle.
Jappsnurror:
125 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1,5 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
200 g Marabou mjölkchoklad Japp
Vispa smöret tillsammans med socker, vaniljsocker och rörsocker till en mjuk smet. Tillsätt ägget och fortsätt vispa tills det är helt inblandat.
Blanda mjöl och bikarbonat och tillsätt till smörblandningen och blanda/knåda snabbt till en slät deg.
Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla till en rektangel ca 30×40 cm. Ta bort det övre pappret.
Finhacka eller smält chokladen och fördela ut över degen. Rulla sedan till en tät rulle med hjälp av det undre pappret. Lägg kallt i minst en timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Ta ut rullen ur kylen och skär i drygt cm – tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter.
Om man vill kan man strö över lite hackade hasselnötter och/eller rörsocker innan gräddningen.
Låt svalna och äääät!
Nu ska vi roa oss med storhandling men jag ska nog hinna med ytterligare ett Japprecept i helgen hoppas jag.
Trevlig helg allihop!
Ska man ta en hel chokladkaka och lite till då? För i en sån maraboujapp är det bara 185 g 🙂