Småkakor

Sega chokladkakor med Japp

 
De här sega chokladkakorna är helt magiska. Så fort jag såg den nya mjölkchokladen från Marabou så VISSTE jag att det skulle bli hur gott som helst att baka med den.
Jag bunkrade upp med tre stora chokladkakor som jag har tänkt baka med och de här godbitarna är först ut. 
 
Sega chokladkakor:
2 äggvitor
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk marsanpulver (kan bytas mot vaniljsocker)
100 g Marabou mjölkchoklad Japp
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Vispa äggvitorna och florsockret i 3-4 minuter. Sikta ner kakao och marsanpulver och rör till en jämn smet. Finhacka chockladen och blanda ner i smeten. Klicka ut 12 kakor på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i 12 minuter.
 
De blir sega och härligt ”marängiga” i konsistensen och chokladen kom verkligen rill sin rätt i den här kakan.
 
Nu ska jag bara försöka komma på vad jag ska baka med resten av chokladen. 
 
 

11 reaktioner på ”Sega chokladkakor med Japp

  1. Hur får du dem så tjocka? Jag har provat att baka dem nu två gånger och båda gångerna har de blivit superplatta :/ vispar du med elvisp eller för hand? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.