Idag är vädret inte särskillt somrigt här i Göteborg och jag kan faktiskt inte komma på något som passar bättre en sån här dag än att baka. Så medans jag sätter mig och knåpar ihop ett nytt recept till gästerna som kommer ikväll så lämnar jag er med det här supergoda receptet på Kinapuffsnittar. Jag kan inte förklara hur goda de här kakorna är men jag kan säga att de är väldigt chokladiga (klart att det är ett ord) och sega. Det tillsammans med fraset från Kinapuffarna är bara så galet gott!
Kinapuffsnittar:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kinapuffar (gula påsen tog jag)
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst och vispa sedan ner sirap och vaniljsocker. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten. Arbeta med händerna till en deg. Blanda sist ned kinapuffarna.
Forma fyra längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Klappa på lite flingsalt (frivilligt)
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Låt svalna ett par minuter och skär i snittar i önskad storlek (ca 30 st).
Save
Save
Save
Men så gott!!
Tack 🙂 Ja, dessa är verkligen värda att testa!
Ah vad gott det bade ser ut och later! Hittar jag kinapuffar har sa ska jag testa…
Det tycker jag 🙂 Tack för att du tittar in på mon blogg och missa inte tävlingen på fördta sidan.
Jisses så gott det ser ut! Trevlig sida du har:)
Ja men det här kan ju vara smaskigt!
mums
mums
Det ser så gott ut!
Tänk så enkelt det är att baka nåågot så tjusigt 🙂
Men så gott, det måste jag testa. Kram Anette
det måste jag testa 😀
Ser jätte gott ut! 🙂
Mums, måste verkligen testas! 😀
mums vad gott
ha en fin kväll
Tack! Hoppas att du får en fin kväll också <3
Mmm dessa kan man kan man knappt motstå att baka:) ser supergott ut!!
Det där verkar ju hur gott som helst 🙂
Tack snälla du <3 Dom är supergoda!
Mums vad gott..ett måste att testa 🙂
men ååååh! <3
Mums!
Tack 🙂
Inne i ugnen nu, dock blev inte mina lika snygga 😛 Hoppas dom smakar bra iallafall 🙂
Inne i ugnen nu, dock blev inte mina lika snygga 😛 Hoppas dom smakar bra iallafall 🙂
Kan man frysa?
Kan man använda Rice Crispe, det blir väl inte lika gott förståss.
Men jag vill baka dom nu och har bara R C hemma.