Lite traditionellt kanske men det här är faktiskt en av mina absoluta favoriter. Livsfarliga för det är väldigt svårt att bara ta en. Inte särskilt svåra heller så har du inte testat ännu så tycker jag allt att det är dags nu.
— Småkakor —
Kjejsarkronor
mars 5, 2015
Det där är snarare nötkongresser. Kejsarkronor innehåller mandelmassa och är bakade på smördeg, polynéer är gjorda på mördeg och innehåller också mandelmassa. Men nötkongresser har vanligtvis inte något kors. Så din kaka är en slags mix av polynéer och nötkongresser, polygresser kanske. Dessutom bakar man dom i plåtform, inte i pappersform. 🙂
Visste faktiskt inte ens att det var något skillnad på Kejsarkronor och polynéer så jag får tacka för informationen och ska se om det går att ändra inlägget så det stämmer 🙂 . Däremot så är det faktisk ett recept på polynéer taget från en gammal traditionell kokbok så i så fall får du kontakta författarna till Vår kokbok 😉
Vilken form man ska eller inte ska baka i är något jag aldrig hängt upp mig på då det sällan påverkar kakan. Metallform används oftast för att kakan eller bakverket ska hålla formen, något man nuförtiden (och i det här fallet) lätt fixar till med en muffinsform.
Supergoda var de iallafall 🙂
Tack för ditt inlägg, jag önskar dig en trevlig dag.
Kram Tessan