Julkalendern 2016, Tävlingar

Lucka 7

Lucka 7

Varje dag kl 07:00 öppnas en ny lucka i Tessanbakars julkalender och luckans tävling pågor sedan till midnatt. För att delta ska man svara på en enkel fråga och under tiden tävlingen pågår kommer alla kommentarer att vara dolda. Vinnaren annonseras i luckans inlägg senast kl 14:00 dagen efter. Glöm inte att ange din mailadress!
Alla luckorna i kalendern är sponsrade och presenteras i samarbete med olika företag.

Tävlingen är avslutad!

Idag måste jag börja med att tacka alla som var med. Vilka underbara minnen ni har delat med er av! Lika roligt som det var att läsa era kommentarer, lika jobbigt var det att utse en vinnare.

Med det sagt så vill jag gratulera Anna R som blev dagens vinnare och som får skapa en egen fotokalender hos Önskefoto.

Idag är vinsten en personlig fotokalender från Önskefoto. Vi har haft personlig kalender här hemma tidigare och det är ett jättkul sätt att minnas vad som hände vid samma tid förra året. Speciellt när man har barn som växer väldigt fort och man varje månad kan häpnas över hur mycket de förändrats på bara ett år.

För att tävla så vill jag att du berättar om ditt favoritminne från året som gått 🙂

Vinnaren meddelas senast i morgon em och idag är kommentarerna inte dolda.

Lycka till!

Save

Save

Save

Save

72 reaktioner på ”Lucka 7

 1. Mitt favorit minne från året är definitivt när vi hade varit på banken och skrivit klart allt för husköpet. Gick ut därifrån med nycklarna i handen.

 2. Mitt favorit minne från året är när jag fick min kandidatexamen inom rättsvetenskap! Det största jag varit med om i mitt liv.

 3. Mitt favorit minne är ifrån i somras. Maken och svärfar byggde en friggebod på tomten så skulle kunna ha plats för mina rehab maskiner och min sjukgymnastik. Plus en liten hörna för att kunna pyssla.
  Jag är så glad att dom byggde den åt mig för den har underlättat min rehab träning enormt mycket vilket behövs med tanke på mina obotliga sjukdomar.
  Så den dagen som friggeboden stod klar kommer jag alltid komna ihåg med glädje och tacksamhet!

 4. Mitt favoritminne från i år är den 16 augusti vid 21-tiden på kvällen när telefonen ringde och kirurgen berättade att hjärtoperationen på vår 18 dagar gamla son var lyckad och att allt såg bättre ut än vad dom hade trott <3
  Timmarna innan dess var fruktansvärda så det telefonsamtalet är nästan ett bättre minne än när sonen föddes. När han föddes så var man så säker på att man skulle få en liten bebis men sen visade det sig att han kanske inte skulle klara sig och då blev beskedet att vi skulle få behålla honom i princip bättre än första gången vi fick se honom 🙂

  1. Grattis till er son och vad underbart att höra att han mår bättre idag! Jag kan inte ens föreställa mig skräcken innan det positiva beskedet. Stor kram till er och lycka till!
   Att ni sen fick samtalet på min älskade (och saknade) mammas födelsedag tänker jag se som ett tecken.
   Grattis till dagens vinst!! Jag skickar ett mail till dig med en presentkod senast i morgon.
   Kram Tessan

 5. Mitt favoritminne är när jag och min sambo blev tillsammans igen, jag älskar ju honom och litar på honom mer än någonsin och känner mig trygg så det är klart då, annars när man åkt hem till släkten och där man är uppväxt är alltid lika trevligt =) Hoppas på tur! =)

 6. Oj oj det är svårt att välja ut ett favorit minne från året. En stund som var magisk var morgonen den 22 april då vår dotter kom till världen! Efter 9 månader fick vi äntligen träffa henne, och sen tog tröttheten över och vi somnade efter en lång natt. Men det finns många favorit minnen från året Tack vare vår dotter????

 7. Vår familj lämnade vardagens bestyr,
  tog bilen och begav oss på Sverigeäventyr!
  Från Luleå i norr till Kalmar på vår östra kust,
  där vi stannade när än vi önskade och hade lust!
  Vi besökte bland annat Leksands Sommarland,
  firade midsommar på en öländsk härlig strand!
  Stannade på Kolmården och tittade på djur,
  det låter väl helt fantastiskt, eller hur?
  Den bästa upplevelsen var dock helt spontan,
  ty, vid sidan av Höga Kustenbrons parkeringsplan
  Fanns en härlig fontän och barnen var sugna på bada,
  de klädde av sig, plaskade runt, skrattade och var glada!
  Det var en av dessa helt magiska ögonblick,
  och jag lyckades föreviga stunden med ett klick!
  Vi ser ofta tillbaka på denna magiska sommarkväll,
  där barnen står i solnedgången framför bro och klipphäll!

  (och ögonblicket finns förevigat på IG såklart, intresserad? Bege dig då till malin_rautila i en väldig fart!)

 8. Hade vart perfekt då jag skulle ha en kalender på min sons första år. Han har just fyllt ett och mitt favorit minne från förra året var dagen han föddes????

 9. Mitt favoritminne är från då min älskade lilla Freya kom till världen. Det gick inte som någon hade kunnat tänka sig, men vi mår alla prima och har det bra. Skulle vara kul att få sätta ihop en kalender med minnen från varje månad. Det händer ju så mycket!

 10. Förutom mitt första barnbarns första födelsedag så minns jag bäst en resa till Kreta som jag o min sambo gjorde. Vi hade inte varit utomlands på över tjugo år och det ville mina tre vuxna barn ändra på. Se denna resa var en present från dem. Å under veckan vi var borta tog de hand om sina sex yngre syskon och såg till att vardagen med skola, aktiviteter och hem sköttes. Jag är så otroligt glad över denna resa med fina minnen och stolt över att ha så omtänksamma barn <3

 11. Mitt favoritminne är helt klart den 17/8 då vår son föddes. Efter en förlossning på nästan 20 timmar kom han äntligen upp på mitt bröst och var (och är) det vackraste jag sett. En almanacka där han får pryda varje månad skulle göra mig väldigt glad 🙂

 12. Måste få nämna två stycken de är för fina båda två; när jag friade till min kärlek och ha sa ja och när hela stora familjen reste till solen för att fira mamma 70 år – så juni och oktober är redan givna i vår fotokalender 😀

 13. Mitt favoritminne är helt klart idag, 2016-12-07. Min man ringde mig på fm och berättade att han fått drömjobbet som han sökt. Han har varit på sitt nuvarande jobb i 14 år och har länge känt att han vill gå vidare. Nu får han chansen. Så glad för hans skull!!!

 14. Mitt absolut bästa minne jag vill spara i en kalender är när jag hade med Junie 2år ut till en lokal odlare utanför vara, där vi plockade massor av jordgubbar o grävde upp färskpotatis!!!..ögonen på tösen var som tefat.!!!..ett underbart minne!!!❤️

 15. Wow, vilken härlig vinst! Det skulle vara perfekt med en ny almanacka att starta det nya året med, de är nämligen något som saknas här hemma nu, och verkligen behövs. För planering är något som är A och O för mig, så utan en almanacka går inte riktigt vardagen ihop sig.

  Mitt bästa minne från 2016 är och kommer helt klart vara resan till Spanien. Det var första gången någonsin som jag flög flygplan, och jag är så lyckligt lottad att jag fick dela den upplevelsen tillsammans med min dotter Alva. Det är något jag kommer minnas med glädje för resten av mitt liv.

  Kram Sanna

 16. Mitt favoritminne från detta året måste vara den 8:de Juni – dagen då jag efter 13 år i skolan tog studenten! Bästa dagen i mitt liv som jag fick fira med alla mina älskade. Jag skulle så gärna vilja göra en personlig almanacka med alla fina bilder från just den dagen, så att jag varenda dag kan minnas hur glad jag var och hur tacksam jag är för alla fina människor i mitt liv.
  Tack för en fin blogg,
  Kram

 17. Mitt favoritminne från i år va när jag va på festival med alla mina bästa kompisar. Det va så himla kul att i en vecka bara få vara med sina vänner, leva fritt, se massa bra konserter och äta massa god och spännande mat!

 18. Mitt favoritminne är från när jag och min sambo åkte till Japan. Detta är något jag velat göra väldigt länge och att min sambo var med mig gjorde det extra speciellt!

 19. Hej hopp

  Bästa minnet från året är från vår resa till Cypern där sonen lärde sig simma!!
  Stoltare och gladare kille har jag aldrig sett. Nu är det badhuset som gäller titt som tätt och han älskar det.
  Har varit en lång resa för oss då han varit livrädd på riktigt för vatten men nu älskar att bada och simma. Så ett ar bilder på vattendjuret skulle det klart bli i almanackan.

  Ha det fint
  Tommy

 20. Vår familjs bästa händelse under 2016 var absolut när lillebror föddes och vår dotter äntligen fick bli storasyster. Det är vårt starkast lysande minne som definitivt skulle hamna på kalenderns mars-sida :)<3

 21. När jag under ett dygn campade med mina allra närmaste vänner, vid en sjö i Juli. Ett fantastiskt dygn med mycket skratt, värme och kärlek.

 22. Mitt favoritminne från i år är definitivt när jag landade i Denver i somras och väntade på att bli upphämtad av min bror och får höra ett högt vrål i ankomsthallen på flygplatsen ”FASTER JENNIE!!!!” och äldsta brorsdottern kommer springandes mot mig iförd en gotisk svart/röd/lila klänning med stärkt krage, slänger sig i min famn och ger mig den varmaste, längsta, gosigaste, underbaraste, älskvärda kramen jag någonsin fått! Lika saknad som hon varit för mig var tydligen jag för henne också… =)

 23. 2016 har bjudit på en del tråkigheter, men mitt finaste minne från året är nog när vi var vid havet och badade –
  vi har tre barn, och med en bilfärd på 1,5 h enkel resa dit så blir det inte ofta tyvärr.
  Men i somras kom vi iväg och det var helt magiskt.
  Minstingen som blev ett år i juli ÄLSKADE det!
  Och tack vare svärmor så kunde jag få bada så mycket jag orkade, det var helt ljuvligt.
  Dessutom hade vi en hel strand för oss själva, kändes som att vara på en liten tropisk ö!

 24. Mitt favoritminne från iår är midsommar, soligt väder, god mat, jordgubbar med grädde och att bada i havet. Allting var underbart och man kunde släppa alla oroligheter för en stund. Sånna minnen man tänker tillbaka på nu i vinterkylan.

 25. Årets bästa händelse skedde för ett par veckor sedan. Då hittade vi ett radhus och skrev på kontrakt för detta. Jag är uppväxt i hus och har nu bott i lägenhet med min sambo i 5 år. Att nu äntligen få komma utanför bostaden utan att det blir världens projekt känns underbart. Nu har jag även blivit inredningsintresserad nu när det finns mer möjlighet att vara det. Det känns jätteroligt att få se fram emot en flytt i vår 🙂

 26. Mitt bästa minne från i år är en blåsig dag tillsammans med min familj vid Smygehuk. Vattnet yrde, vi blev blöta och skrattade så vi tjöt. Har ett härligt foto på oss alla fem som skulle få en hedersplats i denna kalender. Ett bevis på att det inte behövs dyra utlandsresor, stora poolkomplex och lyx för att skapa minnen för livet. Det är HÄR och NU som gäller!

 27. Mitt favoritminne är faktiskt från igår. Hade en liten deppig dag och ringde på FaceTime till min systerdotter. På tal om ingenting så säger hon plötsligt att jag har en fin mun. Blev ORIMLIGT glad. Såna ärliga små saker i vardagen lyser upp!

 28. Mitt favoritminne är när jag överraskade min 9-åriga dotter med att få åka till Trondheim och se Bruce Springsteen live. Hon är ett stort fan av Bruce och detta var hennes andra konsert. Vilken lycka att se hennes ögon lysa när han går upp på scen och börjar spela.

 29. Mitt favoritminne från året som gått är när jag och sambon övernattade på hotell i Karlstad, inget speciellt resmål men just varför han tog med mig dit var speciellt. Och det var för att jag mått dåligt ett tag nu och skulle opereras. Så det minns jag speciellt. Håller tummarna hårt!

 30. Jag har så många härliga minnen från iår så detta vore verkligen super kul!
  Iår har jag och min sambo förlovat oss, helt underbart!
  Vi har köpt ytterligare en hund!
  Jag har födit upp min första alldeles egna fölunge, som självklart valde att se dagens ljus på midsommar!
  Jag har blivit faster!
  Det finns så mycket kul som jag skulle vilja ha med, i våran personliga almenaka!
  Vi håller tummar, tassar och hovar!

 31. Bästa minnet i år är när vi fick tillskott av en liten hundvalp i familjen! Hon har varit vår ljuspunkt när mycket annat varit tungt.

 32. Mitt roligaste minne från i år är alla åkturer med triken som vi har och spec en tur förbi turinge kyrka då den plötsligt bara ”la av” Där satt vi vid vägkanten och bara skrattade åt eländet. Vi lyfter mobilen och i samma sekund ringer den och vår kompis ”myran” säger : och där sitter ni och gråter, jag ser nog :-). Han hade åkt förbi oss och gömt sig i skogen och skulle ge oss ett spratt. Tur han var där , just då? Han kollade triken och fixade problemet och körde efter oss hela vägen hem.. vilken underbar kompis vi har. :-).

 33. Mina minnen är inte de stora sakerna som händer.
  Jag samlar på små minnen, men de betyder desto mer.
  Som häromdagen när jag och barnen bäddade ner oss i sängen och kollade på julkalendern!
  Vi hade jättemysigt och alla var nöjda och glada!

 34. Mitt favoritminne från året är nog min dotters ettårsdag! Det var underbart både att planera och ställa iordning kalaset. Trots att hon bara fyllde 1 och inte kommer minnas dagen, var det värt allt besvär när jag fick se hur glad hon var den dagen över tårtan, paketen och alla glada gäster som kramade och lekte med henne.

 35. Mitt favoritminne är från den 11 augusti, när min sambo hämtar mig och vårt senaste tillskott i famimljen efter en 2-dagars vistelse på familje-BB, vi åker hem och storebror på 2,5 år får för första gången träffa sin lillebror. Det MÖTET var magiskt, stort och otroligt rörande. Och lyckligtvis fanns även min egen lillebror på plats och agerade fotograf så jag har hela mötet dokumenterat <3

 36. Mitt favoritminne från 2016 är resan jag och min pojkvän gjorde till Australien och Bali i början av året. Vi fick se så mycket häftig natur och möta nya kulturer!

 37. Mitt favoritminne från i år sista gången jag träffade farmor <3
  Pappa kom till Sverige och vi tog ut farmor på lunch vid kalkbergen i Malmö, solen var framme även fast det hade regnat i flera dagar innan. Vi njöt och hade jätte mysigt! Några dagar senare somnade hon in <3

 38. Mitt bästa minne är när lillebror föds. Innan vi åkte in till förlossningen låg katten och dottern hos mig i soffan, och dottern lade ett bandage runt magen för att hjälpa mot det onda ♥

 39. Mitt favoritminne från året som har gått är när min systerson föddes. Han är det första barnet (och hittills enda) som någon av min mammas barn har fått. Och min syster fick först missfall så vi är extra glada över honom. Självklart blir det många foton på honom 🙂

 40. Hej!

  Mitt favoritminne från året som gått är första skoldagen för detta läsår.
  Då vår yngsta son började förskoleklass och helt plötsligt har vi tre skolbarn! Alla minns sin första skoldag, pirret och nervositeten.
  Förevigat och sparad moment!

  God Jul!
  Mvh
  Kristiina

 41. Mitt favoritminne är när vi sov i tält hela familjen och hunden, nere vid sjö, nu i somras. Första tältningen någonsin för barnen och det var verkligen mysigt och vi fick mersmak!

 42. Mitt bästa minne för i år var när jag tillsammans med min moster, mamma och kusiner bakade till ett storkalas för min mormor.
  Vi hade alla olika recept med oss och bakade så det blev över för hela sommarens
  fika. Mys på HÖG nivå <3

 43. Ett enkelt ljuvt sommarminne. Smultron på strå. Min fina Mammas smultron. För mig är det vacker sötma. Verkligt värde i sommartid. Då känner jag henne nära och blundar jag kan jag se henne där i sin trädgård. Njuta av solens sken.

  Saknad. Älskad. Men när sonen och jag trär smultron på strå en sen sommarkväll när vinden mojnat så minns vi. Och smakar på sommaren.

 44. Jag är gärna med och tävlar. Mitt favorit minne från detta året är svårt att välja. Året har bestått av många tårar men även mycket skratt. Jag tror att jag var som lyckligast den dagen jag träffade en kille jag varit kär i. Vi var bara vänner men vi båda vill egentligen mer. Då vi båda inte var de som tog första steget tog det 8 månader att bara kyssas. Vi träffades när vi båda slutat skolan för dagen och satte oss vid Nissan i Halmstad. Jag kände mig så trygg, så glad. Det var som om inget annat än vi existerade i denna värld. Vi låg ner på en kompisgunga. Pratade lite allmänt och vi båda var tvingade att gå. Han strök mitt ben lite lätt när vi låg där tätt intill, han tittade på mig med hans fina bruna ögon och trots att ingenting hände var jag som lyckligast då. Samma kväll bestämde vi oss för att dejta på riktigt, för snart skulle han flytta.

  Den dagen får mig att gråta nu. Jag har en bild på vattnet från den dagen, han hade med sig såpbubblor som vi flitigt blåste mot det vajande vattnet. Det är den finaste bilden jag har från 2016, även en bild från gungan har jag. Trots att vi inte är tillsammans, är det bilder jag gärna skulle hänga upp på mitt rum för att föra anteckningar för 2017 med. Jag tror man behöver påminna sig själv om guldklimpar till minnen som detta.

 45. Mitt favoritminne är helt klart när jag och min andra halva var på ultraljud och fick se vår underbara bebis i magen för första gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.