Alla hjärtans dag, Midsommar, Påsk, Småkakor

Macarons med Lime

Macarons med lime

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kökets favoriter.

Här kommer ett helt fantastiskt recept på Macarons med Lime. Macarons är inte det enklaste man kan ge sig på men det är absolut värt det. Der är verkligen en perfekt liten smakbit till kaffet, téet eller kanske ett glas vin 😉

Vill man göra det enkelt för sig så skaffar man sig en macaronmatta så får man runda, fina och jämnstora macarons.
Jag har en som passar lagom till ugnsplåten och jag har inte ens vågat testa att göra macarons utan den ;).
Klicka på bilden nedan om du vill klicka hem ett fint Macaronset från Kökets favoriter

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Receptet ger ca 30 macarons

Macarons
2 äggvitor (70 gram)
2 msk strösocker (30 gram)
1 dl florsocker (70 gram)
2 dl mandelmjöl (90 gram)
1,5 dl florsocker (90 gram)
Lite ljusgröm hushållsfärg

Limetryffel
180 g vit choklad
0,5 dl grädde
Rivet skal och saft från 1 lime

Börja med att förbereda Limetryffeln då den ska stå i kylen ett bra tag för att stelna så pass att den kan spritsas utan att rinna ut.
Hacka chokladen och riv limeskalet och ställ åt sidan. Hetta upp grädden och dra av den från plattan innan den börjar koka. Häll grädden över chokladen och limen och rör tills all choklad smält. Smälter inte allt så ställ in i micron i 15 sekunder. Pressa i limesaften och rör tills tryffeln är helt slät. Ställ in i kylskåpet.

Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

I vanliga fall när man bakar så tycker jag inte att det är så supernoga med teskedar hit och dit när det gäller måtten men här har jag faktiskt vägt mina ingedienser. Framförallt är det äggen som kan skilja så otroligt mycket. Det finns olika storlekar på ägg och dessutom kan äggulan variera i storlek vilket gör att det kan vara väldigt olika mängd äggvita i ägget. Så har du en hushållsvåg så rekommenderar jag att du iallafall väger just äggvitan.

Vispa äggvitan till ett fast skum i en bunke. Blanda strösocker och 1 dl florsocker (70 gram) och vispa det tillsammans med äggvitan i ett par minuter.
Sikta ner mandelmjölet och resten av florsockret (1,5 dl/90 gram).
Vänd ner i marängen och blanda försiktigt tills allt går ihop.

Vill du färga marängen så är det dags nu, använd då helst gelfärg eller liknande.

Spritsa ut smeten på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter. Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen. När man gör macarons kallvispade som i det här receptet så behöver de inte ligga och vila eller torka innan man gräddar dem. Jag brukar dock låta dem stå en liten stund (typ 20-30 minuter) innan jag sätter in dem och platta till eventuella toppar med baksidan på en kaffesked.

Låt mandelmarängerna svalna helt och spritsa sedan fyllningen på hälftel av kakorna och sätt ihop dem med de andra.

Gillar du lime så gillar du säkert min goda mojitocheesecake också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.