Desserter, Mjuka kakor, Påsk

Påsk-kladdkaka

Klart att man ska ha en påsk-kladdkaka till påsk. Perfekt kladdig kladdkaka med mörk choklad och färgglada ägg som man blir glad både av att äta och av att titta på.

Servera kakan med lättvispad grädde, det här är så otroligt gott.

Påsk-kladdkaka:
100 gram smör
100 gram mörk choklad (naturell eller med smaksättning)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Valfri mängd chokladägg

Sätt på ugnen på 200 grader. Förbered en form (ca 22 cm i diameter eller motsvarande) med smör och ströbröd. Smält smöret på låg värme samtidigt som du hackar chokladen. När smöret smält, drar du av det från plattan och rör ner det hackade chokladen. Rör tills all choklad smält helt. Rör i resten av ingredienserna. Rör, vispa inte.

Häll smeten i formen och placera ut chokladägg. Jag använde nästan två påsar Anthon Berg-ägg till min kaka men ta så många eller få du vill (så länge de får plats).

Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter. Låt svalna helt och ställ sedan gärna in i kylen ett par tillar innan servering. Servera kakan med lättvispad grädde.

HÄR hittar du fler goda recept som passar till påsk

Påsk-kladdkaka
Påsk-kladdkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.