Alla hjärtans dag, Desserter, Midsommar, Påsk, Småkakor

Mazariner

Jag har tidigare lagt upp recept på jordgubbsmazariner och på Toscamazariner med jordgubb. Idag blir det ett standardrecept och lite tips på hur det går att variera smakmässigt med nästan vad som helst på ett väldigt snabbt och enkelt sätt.

Mördeg:
200 g smör
0,5 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 äggula
1 tsk vaniljsocker

Blanda socker, vaniljsocker och smör tillsätt sedan ägget och till sist mjölet och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in och låt vila i kylen 20 min. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock platta och ta ut 12 bottnar. Fodra formarna ända över kanterna och skär bort överflödig deg.

Fyllning:
400 gram mandelmassa
200 gram rumsvarmt smör
5 ägg
2 tsk vaniljsocker

Rör först ihop smör och mandelmassa. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och rör tills smeten är jämn och fin. Om den skär sig så värm lite i micron och rör igen så brukar det lösa sig. Ställ formarna på en plåt och börja med att bre ut lite lemoncurd i bottnen och strö på lite kokosflingor. Fyll dem sedan till ca 3/4 delar med smet.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du gör glasyren.

Mina mazariner idag pimpade jag till lite med hallonsylt. Lägg lite hallonsylt i botten innan fyllningen och blanda i lite hallonsylt i kristyren.

Kristyr:
4 dl florsocker
2 tsk hallonsylt
2 msk vatten

Blanda florsocker och sylt och blanda i lite, lite vatten tills du får en lagom tjock konsistens.
Bred ut på mazarinerna och häll på lite strössel om du vill.

Hallonsylten går så klart att byta ut mot vilken sylt eller marmelad som helst så man kan få sin favoritsmak.

2 reaktioner på ”Mazariner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.