Högtider, Påsk, Tårtor

Sötaste påsktårtan

Påsktårta1

Visst vill man ha en lite rolig tårta så här till påsk? Den här chokladbollstårtan dekorerad med marschmallowskaniner är helt perfekt. En riktig godistårta som får folk att le. Den är också riktigt enkel och rolig att göra. Barnen kan hjälpa till hela vägen

Det här blir årets bidrag från mig på påskbordet. Den går jättebra att förbereda i god tid och förvara i kylen eller frysen. Vänta med att sätta på dekorationerna om du ska frysa den bara.

Chokladbollstårta:
300 gram smör
10 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
4 dl strösocker
1 dl kakao ( beroende på hur stark du vill ha tårtan)
1 dl kokos

Tärna ner smöret tillsammans med kakao och socker i en skål och vispa ihop med elvisp. Häll i havregryn, vaniljsocker, kokos och kaffe. Vispa tills allt är ordentligt hopblandat.

Täck insidan av en skål med platsfolie och lägg i smeten. Vill man ha en godisgömma i mitten så trycker man ner en mindre skål eller ett glas i mitten. Platta till och ställ i kylen för att stelna.

 

Påsktårta2

När den stelnat så tar man ut den och vänder upp den på en tallrik. Har du godisgömma så fyll upp den, sätt en tallrik över och vänd snabbt. Tack vare platfolien så kan man utan problem ta upp den ur skålen innan så tallriken kan trycka åt helt.

Smörkräm:
50 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kokande vatten
grön livsmedelfärg

Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och färg i en bunke. Vispa med elvisp och tillsätt under tiden den kokande vattnet. Fortsätt vispa i 10 minuter så får du en riktigt fluffig och god smörkräm.

Bre ut smörkrämen ”lite slarvigt” över tårtan.

Påsktårta3

Färga kokos och strö över hela tårtan.

Dekorera med kaniner av marchmallows, se bilderna nedan. Beskrivning hittar du HÄR.

Påsktårta4

Påsktårta5

Save

5 reaktioner på ”Sötaste påsktårtan

  1. MEN vilken söt tårta! Och vilken rolig idé med godisgömman! Detta var nog det bästa receptet jag hittat på länge. Vill definitivt testa men det får väl bli till nästa års påsk kanske. Eller har du nåt tips på annat man kan fylla godisgömman med? 🙂

    Kika gärna in på min blogg om mode, skönhet, recept och mitt liv: http://finest.se/fannynord/

  2. MEN vilken söt tårta! Och vilken rolig idé med godisgömman! Detta var nog det bästa receptet jag hittat på länge. Vill definitivt testa men det får väl bli till nästa års påsk kanske. Eller har du nåt tips på annat man kan fylla godisgömman med? 🙂

    Kika gärna in på min blogg om mode, skönhet, recept och mitt liv: http://finest.se/fannynord/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.