Alla hjärtans dag, Godis, Jul, Midsommar, Påsk, Småkakor

Mjölkchokladsnittar

Mjölkchokladsnittar är ett säkert kort på vilket fikabord som helst. Lätta att variera i smaken genom att välja smaksatt mjölkchoklad. Jag har testat med både helt vanlig naturell mjölkchoklad och smaksatt med hallon/lakrits, mintkrokant, daim och apelsinkrokant. Tänker nog inte sluta förrän jag testat alla som finns 😊

Följ gärna Tessanbakar på instagram

Mjölkchokladsnittar:

200 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad (valfri smak)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta ihop socker och rumsvarmt smör och rör sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre delar och rulla längder som du plattar ut på plåten. Lägg en rad med mjölkchoklad på varje längd och vik upp kanterna så de möts på toppen. Platta till och försök se till att degen går ihop ordentligt.

Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

När du tar ut dem ur ugnen kan du gärna strö på lite chokladknappar eller hackad choklad.

Låt svalna en stund och skär sedan snittar.

Gillar du dom här så vågar jag lova att du gillar mina Dumlesnittar och Geishasnittar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.