Bullar

Nutellagifflar

Nutellagifflar

Nutellagifflar är ett av mina populäraste recept och med all rätt. Helt underbart goda ♡

Följ gärna @Tessanbakar på Instagram

Nutellagifflar (40-50 st):
Ugn: 225 grader
50 gram jäst
5 dl standardmjölk
150 gram rumsvarmt smör
2 tsk egenstött kardemumma
2,5 dl socker
Ca 12 dl vetemjöl

150 Rumsvarmt smör
Nutella

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och blanda ut med jästen.
Tillsätt smöret, socker och kardemumma och rör om. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en smidig deg som släpper från bunkens kanter. Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter eller för hand 15-20 minuter. Låt degen jäsa under bakduk eller platsfolie ca 30-40 minuter (till dubbel storlek).

Dela degen i två delar och kavla ut till en avlång rektangel, lite längre och smalare än till vanliga bullar. Blanda smöret med ungefär samma mängd nutella (efter smak).Bred på nutellasmöret och rulla ihop till en rulle och skär 3-4 cm tjocka bitar som du ställer tätt (någon cm mellan) på en plåt, så de tar stöd av varandra, annars tippar de och blir liggande bullar. Tro mig jag vet 😉
Låt jäsa 10-20 minuter under bakduk och pensla sedan med ägg.
Grädda i 225 grader ica 12 minuter beroende på storlek.
Låt svalna och pensla med smält smör och doppa sedan i strösocker.

HÄR hittar du recept på fler goda bullar.

Nutellagifflar

Nutellagifflar

wpid-psx_20160202_224015.jpg

Nutellagifflar

22 reaktioner på ”Nutellagifflar

  1. […] At her blog Tessanbakar (tessan bakes) Therese (Tessan) presents delicious recipes for her readers to bake. But as the blog is in Swedish, and thus only people that understand Swedish can bake her beautiful recipes, we decided to translate one of her recipes for all of you who don’t know the language! All the pictures in this post belong to Therese and you can read the original post in Swedish on her blog here. […]

    1. Hej!! Förlåt att svaret dröjde, jag har legat sjuk och inte orkat slå upp datorn. Jag älskar kardemumma så jag slänger alltid i det i bulldeg men det är absolut inte nödvändigt. Det går jättebra att baka dem utan också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.