Nutellagifflar är ett av mina populäraste recept och med all rätt. Helt underbart goda ♡
Följ gärna @Tessanbakar på Instagram
Nutellagifflar (40-50 st):
Ugn: 225 grader
50 gram jäst
5 dl standardmjölk
150 gram rumsvarmt smör
2 tsk egenstött kardemumma
2,5 dl socker
Ca 12 dl vetemjöl
150 Rumsvarmt smör
Nutella
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och blanda ut med jästen.
Tillsätt smöret, socker och kardemumma och rör om. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en smidig deg som släpper från bunkens kanter. Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter eller för hand 15-20 minuter. Låt degen jäsa under bakduk eller platsfolie ca 30-40 minuter (till dubbel storlek).
Dela degen i två delar och kavla ut till en avlång rektangel, lite längre och smalare än till vanliga bullar. Blanda smöret med ungefär samma mängd nutella (efter smak).Bred på nutellasmöret och rulla ihop till en rulle och skär 3-4 cm tjocka bitar som du ställer tätt (någon cm mellan) på en plåt, så de tar stöd av varandra, annars tippar de och blir liggande bullar. Tro mig jag vet 😉
Låt jäsa 10-20 minuter under bakduk och pensla sedan med ägg.
Grädda i 225 grader ica 12 minuter beroende på storlek.
Låt svalna och pensla med smält smör och doppa sedan i strösocker.
HÄR hittar du recept på fler goda bullar.
1-2 LITER mjöl?!?!?
1,2 sk det vara så klart :-). Jag ändrar direkt.
Men jisses så himla gott!!
Tack <3
[…] At her blog Tessanbakar (tessan bakes) Therese (Tessan) presents delicious recipes for her readers to bake. But as the blog is in Swedish, and thus only people that understand Swedish can bake her beautiful recipes, we decided to translate one of her recipes for all of you who don’t know the language! All the pictures in this post belong to Therese and you can read the original post in Swedish on her blog here. […]
[…] Nutellagifflar […]
Håller på att baka dessa nu! ????Blir de inte väldigt kladdiga när man penslar med smör efter att de varit i ugnen? ????
Hej Anna, du penslar dem tunt med smält smör för att sockret ska fasta. Blir inte kladdigt bara gott 🙂
Vad är röd mjölk?? I Skåne är det lättmjölk men tror att det inte är samma uppåt i landet? ????
Det är standardmjölk, jag ska ändra i receptet. Tänkte inte på att det kunde vara olika färger 🙂
Hur kan man försvara dessa? I frysen?
Ja frysen är det bästa om du inte ska äta upp dem inom ett par dagar.
Hoppas du känner dig bättre snart!
Tack snälla du ♡ Det börjar rätta till sig 🙂
Hej gilla ditt resept tänkte själv baka ????
Måste man ha kardemumma i? ????
Hej!! Förlåt att svaret dröjde, jag har legat sjuk och inte orkat slå upp datorn. Jag älskar kardemumma så jag slänger alltid i det i bulldeg men det är absolut inte nödvändigt. Det går jättebra att baka dem utan också.
Wow det här receptet måste man ju testa, dom såg sjukt smarriga ut!
Kika gärna in på min blogg med recept, mode och livsstil mm 🙂
http://finest.se/fannynord
Tack ♥ Jättefin blogg du har, kommer helt klart kika in där fler gånger.
Åh ser magiskt ut! Måste överraska någon med dem nån dag framöver! 😀
Tack snälla du ♥.
Kan man baka med färdigköpt bulldeg och sedan göra gifflar utifrån den med nutellan?
Det borde gå bra:-)