Godis, Högtider, Jul

Polkafudge

PSX_20161130_183053

Polkafudge, hur gott låter inte det?

Nu är fudgetiderna verkligen här igen. Underbara december, när man får trycka i sig precis så mycket godsaker man vill 😉 Dagens tips får bli den här klassiska mjölkchokladfudgen med smak av polka. Underbart god och julig. Rör ihop den i kväll så kan du provsmaka fudgen redan till i morgon.

Följ gärna Tessanbakar på instagram

Polkafudge:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
150 gram Marabou + ca 10 st krossade polkagrisar (eller Marabou Polka när/om den kommer tillbaka)
krossade polkagrisar till dekoration

Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet (ca 118 grader). Tag kastrullen ifrån platten och rör ner smöret och låt sedan koka ett par minuter till till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner polka+choklad. Fyll en form med bakplåtspapper på ca 20×20 cm och strö över krossade polkagrisar. Låt svalna i kylen, gära över natten och skär sedan i lagom stora bitar.
Jag använde mina nya fina bakbalkar från Pufz och det kan jag verkligen rekommendera. Raka fina kanter och man kan ställa in precis den storleken man vill. Enda nackdelen skulle väl vara att man inte får smygäta upp de fula kanterna som blir i en vanlig form ;-).

PSX_20161201_130920

PSX_20161201_130740

Fler goda julrecept hittar du HÄR.

#fudge #polkafudge #julgodis #polkagris

8 reaktioner på ”Polkafudge

  1. Åh älskar Marabou Polka! Den vanliga mintkrokanten kan jag inte äta för där är mandel i, men denna går bra.
    Precis köpt två stycken, he he.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.