Jag vann lite Polly på Liseberg i somras. Eller, ja.. Lite kanske är en underdrift. Jag vann väldigt mycket Polly på Liseberg i somras.
Märkligt nog finns det fortfarande påsar kvar trots att det bakats Pollykakor av alla de slag. Och ja, vi har tryckt i oss ett antal påsar bara som de är också.
Nåja. Jag fick frågan från en läsare om jag hade några bra recept på kladdkakor och jag får pinsamt nog erkänna att jag bara har ett trots att kladdkaka är så otroligt lätt att göra, för att inte tala om hur gott det är.
Så det blev en pollykladdkaka med mastig choklad och vaniljvirvlar baserade på kesella.
Pollykladdkaka med vaniljswirl:
150 gram smör
150 gram mörk choklad
150 gram mörk choklad
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl kesella vanilj
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 gram Polly
3 ägg
2 dl kesella vanilj
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 gram Polly
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 24 cm och ströa med kakao.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning och blanda i saltet. Ställ åt sidan.
Dela ett av äggen i gula och vita och rör ihop gulan med kesellan. Vispa eller rör ihop sockret med vitan och resten av äggen och rör sedan ner chokladen. Blanda ner mjölet och hälften av godiset och häll sedan upp chokladsmeten i formen.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning och blanda i saltet. Ställ åt sidan.
Dela ett av äggen i gula och vita och rör ihop gulan med kesellan. Vispa eller rör ihop sockret med vitan och resten av äggen och rör sedan ner chokladen. Blanda ner mjölet och hälften av godiset och häll sedan upp chokladsmeten i formen.
Klicka i kesellablandningen och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Lägg ut resten av godiset i ett fint mönster och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Smakar som bäst om den bakas dagen innan och serveras med glass eller en klick grädde till.
Save
Ooh herrejissanes så gott det där såg ut 😀
Ser sjukt gott ut 🙂
Kan meddela att det var sjukt gott också 🙂
Super mumsigt 😀
Tack 🙂
kan man ha vanlig kessela men ha i vaniljsocker eller lite vanilj kräm,där jag bor ha dom ingen kesselavanilj..
Jag antar att det var dig jag svarade på facebook men jag skriver här också ifall nån mer undrar.
Det går bra med vanlig kesella som man sötar med vaniljsocker eller snabbmarsan. 🙂
Finns det någonting man kan gå upp i vikt tacksam för svar
ser jättegott ut 😀
Ser verkligen gott ut =)
Tack 🙂
Omg den där bara skriker efter att få bli gjord här hemma! 😀
Ja den ar riktigt riktigt god 🙂
Det där låter grymt gott!
Oj vad fantastiskt god den kladdkakan såg ut att vara! Blir den seg av pollyn eller försvinner den konsistensen? 🙂
Detta bara MÅSTE jag testa!!
Ja det måste du 😉
mumms
Tack 🙂
Ååh vad gott!! Varför har jag aldrig hört talas om detta förut? Polly som är det godaste!!
Då har du kommit rätt, här finns massor med Pollyrecept 🙂
Ser jättegott ut!
Tack!
men jag DÖR godhets döden, vad gott!!
Tack 🙂 Ja den är riktigt, riktigt god, det kan jag intyga!
Men så galet gott det där såg ut!!
Så gott det ser ut!! 😀 Synd att jag började skära ner på sötsakerna nu… Då blir det lätt att man klickar in och kikar på godsaker. Haha! (Äter med ögonen)
Ser fantastiskt gott ut! Finns ju inget som är så gott som en kladdkaka!
Tack 🙂 Nej, visst är det så, en av de få kakor som det är näst intill omöjligt att misslyckas med.
Oj, oj, oj, vilken kaka!? Måste prova!! 😀
Muuums!
Åh! Det vattnas i munnen! Vilken ljuvlig kaka! Härligt blogg!!!! Jag bakar själv inte mycket. Ibland kan jag få något bak-il och då måste det ju vara nåt extra, som den här.
/F
Låter gott! Måste testa att baka det någon dag 🙂
Det tycker jag. En lättbakad kaka som smakar fantastiskt gott 🙂
[…] Pollykladdkaka Man måste alltid ha en kladdkaka som alternativ. Den här söta goda Pollykladdkakan fräschas upp av en syrlig vaniljvirvel. Såå himla god! […]