Desserter

Pollykladdkaka med vaniljswirl

 
Jag vann lite Polly på Liseberg i somras. Eller, ja.. Lite kanske är en underdrift. Jag vann väldigt mycket Polly på Liseberg i somras.
Märkligt nog finns det fortfarande påsar kvar trots att det bakats Pollykakor av alla de slag. Och ja, vi har tryckt i oss ett antal påsar bara som de är också.
Nåja. Jag fick frågan från en läsare om jag hade några bra recept på kladdkakor och jag får pinsamt nog erkänna att jag bara har ett trots att kladdkaka är så otroligt lätt att göra, för att inte tala om hur gott det är.
Så det blev en pollykladdkaka med mastig choklad och vaniljvirvlar baserade på kesella.
Pollykladdkaka med vaniljswirl:
150 gram smör
150 gram mörk choklad
0,5 tsk salt
3 ägg
2 dl kesella vanilj
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 gram Polly
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 24 cm och ströa med kakao.
Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt det smälta under omrörning och blanda i saltet. Ställ åt sidan.
Dela ett av äggen i gula och vita och rör ihop gulan med kesellan. Vispa eller rör ihop sockret med vitan och resten av äggen och rör sedan ner chokladen. Blanda ner mjölet och hälften av godiset och häll sedan upp chokladsmeten i formen.

Klicka i kesellablandningen och rör runt så att det blir ett mönster i kakan. Lägg ut resten av godiset i ett fint mönster och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.

Smakar som bäst om den bakas dagen innan och serveras med glass eller en klick grädde till.

Save

Advertisements

46 reaktioner på ”Pollykladdkaka med vaniljswirl

    1. Jag antar att det var dig jag svarade på facebook men jag skriver här också ifall nån mer undrar.
      Det går bra med vanlig kesella som man sötar med vaniljsocker eller snabbmarsan. 🙂

  1. Så gott det ser ut!! 😀 Synd att jag började skära ner på sötsakerna nu… Då blir det lätt att man klickar in och kikar på godsaker. Haha! (Äter med ögonen)

  2. Åh! Det vattnas i munnen! Vilken ljuvlig kaka! Härligt blogg!!!! Jag bakar själv inte mycket. Ibland kan jag få något bak-il och då måste det ju vara nåt extra, som den här.
    /F

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.