Det här receptet hittade jag på när jag skulle baka till barnens fröknar innan sommarlovet. Det är härligt sega havrekakor med smak av ingefära och havssalt. En kaka som passar när som helst och som går väldigt snabbt att baka.
Havrekolakakor med ingefära:
150 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 stk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3-4 msk sirap
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära och rör sedan ner i smörblandningen. Blanda i havregrynen.
Allra sist häller du över sirapen och blandar till en deg.
Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt. Platta lite lätt, strö över flingsalt och grädda sedan ca 8 minuter i 225 grader.
Tips! Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
[…] letade jag fram mitt recept på havrekolakakor och gjorde det lite juligare. Jag gjorde två satser och istället för ingefära så smaksatte […]