Tårtor

Smörkräm till tårta

Nu har det spacklats tårta igen och jag tänkte dela med mig av det receptet på smörkräm som jag brukar använda mig av. Det räcker till en tårta på ca 20-25 cm beroende på hur tjokt lager man vill ha.
Smörkrämen passar även bra att spritsa på cupcakes eller fylla kakor med.
150 g smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kokande vatten
Ta ut smöret i god tid så det är riktigt mjukt. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt det kokande vattnet lite i taget och forsätt sedan vispa (gärna upp mot tio minuter totalt).
Den ska vara riktigt mjuk och len i konsistensen. Är den klibbig så drar det med sig bitar av tårtan när du spacklar.
Tänk på att låta tårtan stå till sig innan du spacklar den eftersom fyllningarna ofta skjunker ihop lite. Jag brukar fylla tårtan på kvällen och ställa in den i kylen med plastfolie om över natten och sedan spacklar och täcker jag dagen efter.

1 reaktion på ”Smörkräm till tårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.