Okategoriserade

Spröda havrekakor

Spröda goda havrekakor med russin eller hackad choklad. Receptet ger ca 40 kakor.

Spröda havrekakor:

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl russin eller 100 gram mörk choklad
4 dl havregryn
1,5 dl socker
1 tsk bikarbonat (utrört i 1 msk gräddfil eller fil)
1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Och förbered två plåtar med bakplåtspapper.

Rör smör och socker.

Hacka russin eller choklad och blanda ner i smeten.

Rör i övriga ingredienser.

Rulla bollar, som små plommon, och lägg dem på bakpappersklädd plåt.

Tryck till med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Låt svalna lite plåten och sen på en kall plåt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.