Supergoda små Twixkakor, som du snabbt och lätt fixar till fikat 🙂
Superenkelt, gott och så himla söta <3
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Kakdeg:
100 gram rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
Fyllning:
0,5 burk karamelliserad mjölk eller motsvarande mängd dulce de leche
200 gram mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Dela i 24 delar och rulla till små bollar.
Ta fram en minimuffinsform och smörj med smör eller rapsolja. Lägg en boll i varje form och tryck ner en fördjupning i varje. Jag använder som vanligt en medicinkopp 🙂
Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Ta ut plåten och låt svalna. Fyll kakorna till hälften (eller lite, lite mer) med kolakräm.
Smält chokladen över vattenbad och toppa kakorna med den smälta chokladen. Ett tips är att använda knäcktratt om du har en, så blir det mindre spill och kladd :-).
Vill man så passar man på att strö på lite strössel eller flingsalt.
Ställ kallt tills chokladen har stelnat.
Fler goda småkakor hittar du här.
#twixkakor
Hej,
Ser jättegott ut. Bra jobbat! Jag har aldrig använt karamelliserad mjölk. Hur omvandlar du den till kolakräm?
Tack <3 Den karamelliserade mjölken är krämig och tjock och smakar kola, inte att förväxlas med den kondenserade mjölken som måste kokas i 2-3 timmar för att bli till kräm.
Jag har ingen minimuffins form går det att använda något annat?
Det finns lite hårdare formar man kan köpa annars brukar det gå bra att köra med dubbla formar.
Hej
undrar oxå om den mjölken de e ju i burkar typ e de bara o öppna onhälla i eller måste man göra nåt med den?
Hej! Den karamelliserade mjölken är klar att använda. Burken är dock väldigt lik den kondencerade mjölken så kolla noga så du får rätt 🙂
Kram Tessan
Gott och så söta! Kan man göra med kola typ mjuka werthers? Gillar inte smaken på dulce de leche… 🤔
Hej Anna. Du kan säkers testa men då skulle jag trycka i dem i degen innan gräddning så de blir lite mjuka. Eller häll i lite kolasås, typ sådan man har på glass.
Degen blev alldeles för torr och smulig för att rulla. Sedan blev de så små att de inte skulle gå att fylla. Gjorde paj i stället.
Kan det ha blivit för mycket mjöl? Använde en minimuffinsform? Det är det enda jag kan tänka mig som kan ha gått fel.
Finns det pappersformar att köpa som heter minimuffinsformar
eller finns det olika små formar som passar till kakans storlek? Eller folioformar?
Det finns minimuffinsformar. Man kan även använda dom som heter småkaksformar men alla bäst och en superinvestering om man gillar småkakor är en minimuffinsplåt.