Desserter, Högtider, Midsommar, Nyår

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake1

Nu börjar så smått orken att baka komma tillbaka, nu har det ju nästan varit mänskliga temperaturer ett par dagar. Men medans jag knåpar på lite nya recept så får ni njuta av den här gamla favoriten- En helt underbar blåbärscheesecake med oreobotten. Så himla god!!

Botten:
1 paket Oreos
30 gram smält smör

Kör allt tillsammans i matberedaren och tryck sedan ut i en 15 cm rund form. Ställ i kylen. Plasta gärna in formen med plastfolie eller plastfilm.

Fyllning:
1,5 dl grädde
300 gram philadelphia orginal
1 dl strösocker
200 gram tinade blåbär
3 gelatinblad
100 gram vit choklad

  1. Vispa grädden, men inte för hårt.
  2. Vispa socker och philadelphia till en slät smet med elvisp.
  3. Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad.
  4. Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter, krama sedan ur dem och blanda med den smälta chokladen. Rör sedan ner chokladen i Philadelphiablandningen.
  5. Rör ner blåbär och grädde och häll upp smeten i formen.
  6. Låt stå i kylskåp minst fyra timmar. Plasta gärna in formen med plastfolie eller plastfilm.
  7. Dekorera med färska blåbär och riven vit choklad.

 

Blåbärscheesecake2 Blåbärscheesecake3 Blåbärscheesecake4

Blåbärscheesecake3

Blåbärscheesecake4

#blåbärscheesecake

2 reaktioner på ”Blåbärscheesecake

  1. Låter väldigt gott! Jag har letat efter recept utan ägg, om den inte ska gräddas. Tilltalar mig inte att äta råa ägg. Detta verkar helt perfekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.