Desserter, Högtider, Midsommar, Nyår

Blåbärscheesecake

Helt magiskt god blåbärschesecake på Oreobotten. Det här är sommarens lyxigaste och godaste cheesecake (om man gillar bär, som jag gör). Oreobottnen var också helt fantastisk, den kommer jag definitivt göra fler gånger.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Botten:
1 paket Oreos
30 gram smält smör

Kör allt tillsammans i matberedaren och tryck sedan ut i en 15 cm rund form. Ställ i kylen. Plasta gärna in formen med plastfolie eller plastfilm.

Fyllning:
1,5 dl grädde
300 gram philadelphia orginal
1 dl strösocker
200 gram tinade blåbär
3 gelatinblad
100 gram vit choklad

  1. Vispa grädden, men inte för hårt.
  2. Vispa socker och philadelphia till en slät smet med elvisp.
  3. Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad.
  4. Blötlägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter, krama sedan ur dem och blanda med den smälta chokladen. Rör sedan ner chokladen i Philadelphiablandningen.
  5. Rör ner blåbär och grädde och häll upp smeten i formen.
  6. Låt stå i kylskåp minst fyra timmar. Plasta gärna in formen med plastfolie eller plastfilm.
  7. Dekorera med färska blåbär och riven vit choklad.

Vill du testa en annan cheesecake? Då rekomenderar jag min fräscha Mojitocheesecake.

Blåbärscheesecake Blåbärscheesecake3 Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake3

Blåbärscheesecake4

#blåbärscheesecake

5 reaktioner på ”Blåbärscheesecake

  1. Låter väldigt gott! Jag har letat efter recept utan ägg, om den inte ska gräddas. Tilltalar mig inte att äta råa ägg. Detta verkar helt perfekt!

  2. När jag blandar gelatinet med den smälta chokladen blir allt bara som en enda degklump. Är något fel i receptet eller vad kan jag göra för fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.